Fortsätt till huvudinnehåll

Dekorera din egen t-shirt

Visst är det kul att få designa och dekorera sin egen t-shirt? I våras gjorde jag det så att varje familj fick sin egen färg på t-shirts inför det årliga campingfotot.
 
 
Vänner, att dekorera sin egen t-shirt är väldigt enkelt att göra. Allt du behöver för att starta är en rulle med heat transfer, en bit tyg, en hook tool, ett strykjärn och din Silhouette.
 
Du skapar designen i programvaran Silhouette Studio och aningen skapar du något eget, som jag gjorde, eller så använder du dig av ett eller flera färdiga motiv från Silhouettes online shop för att tillsammans skapa din design. Tänk på att när du är klar med ditt motiv så behöver du spegelvända det.
 
Ladda heat transer i din Silhouette med den blanka sidan ner (du behöver ingen cutting mat). Välj heat transfer ur materiallistan från menyn i fönstret som heter "Cut Settings Window". Ändra bladet så det passar inställningarna och du är redo att skära ut.
 
 
 
När du skurit ut ditt motiv, är hook tool din bästa vän. Den tar bort de små bitarna som du skurit ut och inte vill ha kvar på din t-shirt.
 
 
När du rensat motivet från oönskade delar så vänder du på det och placerar det där du vill ha det, med heat transfer sidan ner.
 
 
Lägg ett bit tyg över och börja stryka fast det med ett hett strykjärn.
 
 
Låt det svalna något och dra sedan försiktigt bort plasten från motivet. (Om inte hela motivet sitter fast utan börjar lossna när du drar bort skyddsplasten så stryk lite extra.) Nu är du klar och kan beundra din egendesignade t-shirt...
 
 
Egendesignade t-shirts kan användas till många olika tillställningar.
 
(Hobbyworld är en distributör av Silhouettes sortiment och bilder samt översättning av texten i detta inlägg kommer från Silhouette USA's blogg och är en service till våra kunder.)

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!