Fortsätt till huvudinnehåll

25’th and Pine

IMG_8564

Idag har jag satt ihop ett matchande set med tre julkort alla gjorda med Basic Greys julserie 25’th and Pine. De är sådär härligt gammeldags i färg och form.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

I’ve made a matchig set of three christmas cards using the lovely Basic Grey collection 25’th and Pine. I love the old fashioned style and colors.

IMG_8553

Jag klippte ut tagen ur ett mönsterpapper och använde en bred eyelet till den, pumlan kommer från ett av klistermärksarken.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

I cut out one of the tags from a patterned paper and used a chubby eyelet to make it complete, the ornament is from one of the sticker sheets.

IMG_8556

Alla dessa dekorationer kommer ur ett paket med fina diecuts.

----------------------------------------------------------------------------------------------

All these decorations comes from a pack full of lovely die cuts.

IMG_8559

Det sista kortet är dekorerat med både stickers och en diecut som jag rundat ett par av hörnen på med min WRMK corner chomper.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

The last card I’ve embellished with stickers and one of the diecuts. I rounded two of the corners with the WRMK corner chomper.

Material/Supplies:

  • Basic Grey 25th and Pine Collection Pack
  • Basic Grey 25th and Pine Waterfall Theme Pack
  • Bazzil Basics Cardstock – Kraft
  • Scrapbook Adhesives 3D Foam Squares - White, Variety Pack
  • Scrapbook Adhesives MyStik™ Permanent Strips Dispenser
  • Scrapbook Adhesives Thin White 3D Foam Squares
  • WRMK Corner Chomper (1/4 Radius,1/2 Radius)
  • WRMK Crop-A-Dile Eyelet and Snap Punch
  • WRMK Wide Size Eyelets, Wam Metals

Maya-Isaksson-signatur-liten

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!