Fortsätt till huvudinnehåll

Hösttecken/autumn signs

IMG_8425

Tidigare idag publicerades ju första deltävlingen i vår stora hösttävling. Detta är mitt inspirationsalster. Jag tycker ofta att hösten är rätt mörk och tråkig men vissa saker är rätt mysiga (som att dricka ENORMA koppar av mitt favoritte). Min layout handlar om hösttecken inne och ute.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Earlier today the first part of our great fall challenge was presented. I made a layout as inspiration and it’s all about autumn signs. I don’t really like autumn, its dark and gloomy but ther are some things I really like (like having HUGE cups of my favourite tea).

IMG_8428

Jag har designat en egen skärfil till Cameon genom att rita en text för hand, måla den svart, scanna in den och tracea den i Silhouette Studio. Filen sparar jag såklart för framtida bruk. Jag är ingen konstnär men det blev lite skoj.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
I made my own cut file for the Cameo for the title. I drew the text by hand, painted it black and scanned it into my computer. Then I traced it in the Silhouette Studio and cut it out. I’m no artist but I like how it turned out.

IMG_8429
Nästan allt på denna layout är utskuret med Cameon och sen mistat och så har jag fäst allt med smältlim och 3D-kuddar så att det är massor av dimension. Jag tycker att Bazzils Prismatic papper är jättebra att skära med Cameon förresten, det blir jättebra även när det är små pilliga saker. De orangea “blommorna” bakom bilderna är utstansade med en kantstans från EK Success.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Almost everything on this layout is cut out with the Cameo and then misted. I also stuck everything down with hot glue and 3D adhesive so there are lots of dimension on this layout. I use Bazzils Prismatic paper for cutting things out with the Cameo when I can. It cuts great even if the shapes are intricate. The orange “flowers” behind the photos are made with an edger punch from EK Success and cut apart.
Material/Supplies:
  • Silhouette Cameo
  • Bazzil Basics Cardstock – White
  • Bazzil Prismatic Cardstock – White
  • Basic Grey Lucille Gather Paper
  • Basic Grey Mini Alpha Stickers Grey
  • EK Success Flower burst Large Edger Punch
  • Scrapbook Adhesives 3D Foam Squares - White, Variety Pack
  • Martha Stewart Crafts Ball Point Glue Pen
  • Artemio Mini Glue Gun
Maya-Isaksson-signatur-liten

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!