Fortsätt till huvudinnehåll

Höstkit

Nu har ni en hel vecka på er att knåpa ihop ett höstkit i tre delar så att ni kan vinna fina Spellisar. Det som är bra med att göra ett matchande kit är att när man väl gjort första delen brukar resten av delarna gå rätt fort eftersom man redan har alla grejor framme. Det som är dåligt är att det blir en väldig röra på bordet, i vart fall hemma hos mig ;)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Now there is an entire week for you to create a fall inspired kit in three parts for our challenge. There are some great Spellbinders to win! The good thing about making matching kits is that after making the first piece the rest is easy since you allready have everything out. The bad thing is that it makes quite a mess on the scrap table. At least on mine ;)
IMG_8457
Jag gjorde ett kort, en tag och så altrade jag en anteckningsbok som råkade vara samma färg som pappret. En sån tur man har ibland!
------------------------------------------------------------------------------------------------------
I made a card, a tag and altered a notepad that happened to be the same color as the papers I used.
IMG_8445
Till alla alster har jag klätt in cardstock med metalltape som jag hade hemma och embossat med Spellbinders fina embossingfoldrar. Till kortet använde jag en 3D-embossingfolder från spellbinders och det blev helt galet coolt! Väldigt detaljerat och fint! Jag blandade lite MS Craft Paint i guld med svart pearlmaker (den stod nära till hands, akrylfärg är säkert bättre) och gned in med fingrarna över hela kortet, torkade bort överflödet och sandpapprade lite när allt torkat.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
For all creations I’ve used Spellbinders embossing folders to emboss carddstock covered in metal tape I had at home. I used a really cool 3D-embossingfolder for the card, it turned out really detailed and cool! I mixed up some MS Craft Paint in gold with some black pearlmaker (it was just the first thing I happened to grab, I guess it would be even better with acrylic paint) and smeared it all over the embossed surface with my fingers. I dabbed off the excess and after drying I also sanded it a bit.
IMG_8449
Bokmärket gjorde jag med en annan av de nya embossingfoldrarna från Spellbinders.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
I made the bookmark with another of the new embossing folders from Spellbinders.

IMG_8451
Den sista delen blev en anteckningsbok som låg nära och hade precis rätt orangea färg. Här skar jag ut en embossad del med en av de nya label dieserna, just dessa kommer att bli tokfina för texter till kort och liknande. Så snygg form!
Hoppas du fått lite inspiration och vill vara med och tävla. Jag ser fram emot att se ditt bidrag!
----------------------------------------------------------------------------------------------------
The last part of the kit is this notebook, it was laying around and happened to be the same color as the papers I used. I cut out an embossed part with one of the new label shapes from Spellbinders. This one will be great for texts on cards also, the shape is so pretty!
I hope you got a bit inspired to create something for our challenge. I’m looking forward to seeing what you created!
Material/Supplies:
 • Spellbinders M-Bossabilities Ocean Dreams
 • Spellbinders M-Bossabilities Celtic Knot
 • Spellbinders Nestabilities Labels Thirty-Three
 • Echo Park Chillingsworth Manor Collection Kit
 • Martha Stewart Craft Paint Metallic Gold
 • Bazzil Basics Cardstock White
 • Scrapbook Adhesives Crafty Foam Tape White
 • Scrapbook Adhesives MyStik™ Permanent Strips Dispenser
 • Basic Grey Mini Alpha Stickers Black
 • Basic Grey Mini Alpha Stickers White
 • EK Sticko Alpha Large White Foam Stickers
Maya-Isaksson-signatur-liten

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!