Fortsätt till huvudinnehåll

Dinner at the Castle

God morgon!

Solen skiner, det ser ut att bli ännu en varm dag. Vilken fantastisk sommar och nu förmodligen höst också, vi haft i år! Mellan 20-25grader ligger temperaturen på nu under dagtid och det är ju inte helt vanligt i september här uppe i Norden. :) Men inte klagar jag, jag älskar värmen! :)

Här kommer en layout på en av otaliga middag här hemma på Slottet. Middag på Slottet betyder allt som oftast trerättersmiddag, stärkta och brutna servetter, manglad linneduk och finporslinet. Just till denna middag hade vi bjudit hem RoggAnn och vi bjöd på Moijto som fördrink, räkcocktail med champagnelök till förrätt, helstekt lammfilé med chevrégratäng till varmrätt och hemgjord glass med marinerade bär till dessert.

Bakgrunden på layouten har jag gjort med hjälp av min Silhouette Cameo och Silhouette Sketch Pens. Den maskinen har verkligen oändliga möjligheter! :) Just till denna bakgrund har jag valt en snygg, kursiv text för att skriva orden Live, Laugh, Love och swirlen man ser som sticker fram är en dingbat-font.

Ha en härlig dag!

************

Good morning!

The sun is shining, it looks to be another beautiful day. What a great summer and now probably autumn too, we have had this year! The temperature is about 20-25 degrees now in the daytime and it's not common in September up here in the North. :) But I do not complain, I love the heat! :)

Here is a layout of one of countless dinner here at the Castle. Dinner at the Castle means a three course dinner, starched and folded napkins, mangled linen and delicate China. At this dinner we invited RoggAnn and we offered Moijto as an aperitif, shrimp cocktail with onions in champagne for an appetizer, roasted lamb fillet with Chevr gratin for main dish and homemade ice cream with marinated berries for dessert.

I used my Silhouette Cameo and Silhouette Sketch Pen to make the background of the layout. The machine has endless possibilities! :) For this background, I have chosen an italic font to write the words Live, Laugh, Love and the swirl is a dingbat font.

Have a beautiful day!


Material/Supplies
Bazzill Basics Mono White T1-1001
Silhouette Cameo
Silhoutette Cameo Sketch Pens
Prima Marketing Flowers Encore White 561338
Prima Marketing Flowers Tessitura 562755
Prima Marketing Alphabet Stickers Zephyr 559175
Sticko Alpha LG Serif Foam White SPABC183
Marianne Design Flowers JU0869
Spellbinders Shapeabilities Little Leaf Sets S4-385
Artemio Pearls Round Ivory 11006523 Kommentarer

  1. Såååå vacker!! Mycket snyggt!!

    SvaraRadera
  2. Men...jag är mållös... Underbar LO!! Å tänk om man ändå varit en fluga och kunde vara med på middagen...!
    Kram Kicki

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!