Fortsätt till huvudinnehåll

Care for a Cosmopolitan?

Jag älskar drinkar! Det är superroligt att leta nya recept, blanda i ordning och avsmaka. Jag gillar att köpa olika glas som drinkarna ska serveras i och jag har MASSOR! :) Min absoluta favorit som jag alltid återkommer till dock, det är Cosmopolitan. Den har allt; den är syrlig, söt, stark och serveras iskall i ett ursnyggt cocktail glas! Riktig lyx och det gillar jag! :)

Jag blandar min Cosmopolitan så här:

4cl Absolut Vodka Citron
2cl Cointreau
En skvätt pressad lime
Toppa upp med Cranberryjuice

Jag rör min drink kall i ett blenderglas med is för jag vill ha min drink klar, vill man ha den grumlig så skakar man drinken i en shaker. NJUT! :)

************

I love cocktails! I thinks it's really funny to search for new ones and try them out. I like to buy a lot of different glasses to serve the cocktails in and I have A LOT of them! :) My number one and all time high that always is the best one, is a Cosmopolitan. It has it all; it's sour, it's sweet, it's strong and it's served in a gorgeous cocktail glass! I call it pure luxury and that, I like! :)

This is how I make a Cosmopolitan:

4cl Absolut Vodka Lemon
2cl Cointreau
A dash of fresh squeezed lime
Cranberry juice until you're satisfied

I stir my drink in a blender glass filled with ice to make it clear and nice. If you want it cloudy, shake it. ENJOY!

Material
Bazzill Basics Mono White T10-1001
My Minds Eye Collectable Memorable Note CTB135
My Minds Eye Collectable Memorable Note CTB136
Sizzix Bigz Die - Hanging Sign 656631
Sizzix Bigz Die - Elegant Flourishes 656639
Sizzix Bigz Die - Regal Crest 656637
Martha Stewart Punch Around The Page String Lace Lattice 
Martha Stewart Edge Punch Doily Lace M284006
Spellbinder Shapeabilities Les Papillion S4-371
Prima Marketing Interlude Flowers Pink 561390 
Prima Marketing Encore Flowers Pink 561345
Artemio Pearls Round Pastels 11006118 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!