Fortsätt till huvudinnehåll

Winterwalk

Strax efter jul så tinade nästan all snö bort här hos oss i Ärla. Det kändes som om det skulle vara i slutet på mars men vintern spelade oss ett spratt bara. Ett par veckor efter att den här bilden togs i januari så började det snöa igen och blev vinter på riktigt, ända in i april.

På layouten har jag använt mig av sprillans nya produkter från Martha Stewart, en helt underbar, självhäftande stencil som jag gjort min bakgrund med. Först använde jag silverfärg och sedan silverglitter för att det skulle gnistra riktigt mycket. 

Ni vet väl om att man kan använda alla dessa färger på glas, papper, väggar, metall, plast osv? Allt ni kan tänka er! :) Och målar man på glas så går det att köra glasen i diskmaskinen efter att färgen har fått härda i 21 dagar. :)

Ha en trevlig dag!

************

Almost all snow thawed away here in Ärla just after Christmas. It's was just as it was in the late of March but King Bore just played us a prank. A couple of weeks after this picture was taken, it started to snow again and the winter stayed all the way in to April.

On this layout have I used som brand new products from Martha Stewart: an absolutely wonderful, self-adhesive silkscreen that I have made the background with. First I used some acrylic paint in the colour Silver Metallic and the Silver Glitter Paint for that really sparkling effect.

You are aware that this acrylic paints from MSC is possible to paint on glas, paper, metallic, plastic, walls etc? Everything you can imagine! :) If you wanna paint on glas, just let the colour harden for 21 days, then its dishmachine-proof. :)

Have a nice day!Material
Bazzill Basics Mono T10-1001
Echo Park For the records 2 Numbers FRD35007
Echo Park For the records 2 Aplha Stickers FRD35015
Echo Park For the records 2 Decorative Brads FRD35007
Prima Marketing Sunrise Sunset Vintage Trinkets 960322
Prima Marketing Sunrise Sunset Vintage Trinkets 960339
Prima Marketing Flowers Vibrato 561925
Prima Marketing Flowers Tessitura 562748
Prima Marketing Pebbles 655350
Martha Stewart Framed Dots Punch Around the Page Set 40-60044
Martha Stewart Craft Metallic Sterling PL32128
Martha Stewart Craft Glitter Sterling PL32181
Martha Stewart Craft Exotic Blossoms Adhesive Silkscreens PL32931


Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!