Fortsätt till huvudinnehåll

The smallest deed...

Jag har länge velat prova göra heat transfer med min Silhouette Cameo, men har klurat länge på vad och inte kommit på något bra. Till slut snubblade jag över ett citat som säger väldigt mycket: "Den minsta gärning är bättre än den största avsikt"- Och visst är det väl så att det är bättre att göra något litet än att inte göra något alls och bara säga "jag SKA göra det, någon gång..."
-----------------------

For a while now I wanted to try the heat transfer material for Silhouette Cameo, but I just couldn't decide that to make out of it. Then all of a sudden I came across this quote that spoke to me: "The smallest deed is better than the greatest intention". Isn't that true?Så här enkelt var det:
 • Jag skrev texten så som jag ville ha den i datorprogrammet Silhouette Studio
 • Jag spegelvände texten (annars blir det tokigt...)
 • Jag skar ut texten i heat transfer vinyl med min Silhouette Cameo
 • Jag pillade bort vinylen runt mina bokstäver
 • Jag trädde mitt svarta linne över strykbrädan, då fick jag det att ligga still
 • Jag placerade min text på lämpligt ställe på bröstet på linnet
 • Jag lade en handduk mellan och strök på motivet, ca 3 minuter höll jag nog på, jag fick trycka lite samtidigt så det fäste ordentligt
 • Tog bort handduken och lät allt svalna lite
 • Sen drog jag försiktigt bort skyddsplasten. På "smallest" hade jag missat lite, så det var bara att lägga tillbaka plasten och handduken och stryka lite till, sen fungerade det bra.
Nu klarar plagget 40 graders tvätt! Det var roligt, blev snyggt och är användbart. Tänk vilka presentmöjligheter!

Lycka till! 

-----------------------

Piece of cake:
 • Wrote the text as I wanted it to be in the Solhouette Studie computer program
 •  Mirrored the text (or else it will be kind of awkward..)
 • I cut the text out in heat transfer material with my Silhouette Cameo
 • I peeled off the excess material around my letters
 • I put my shirt on my ironing board
 • I placed my text as desired on chest of my shirt
 • I put a kitchen towel on top of my text and ironed the motif for about 3 minutes. I had to put a bit of a pressure on it to make it set
 • I removed the towel and let the project cool for a bit
 • Carefully I started to remove the protective plastic. At "smallest" i've missed a bit, but I put the plastic and the towel back in placed, ironed some more and then it set completely!
I can now wach my shirt in 40 degrees (celcius)! It was fun, it looks great and it's very useful. Just think about the possibilities for future gifts!

Good luck!Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!