Fortsätt till huvudinnehåll

Pimp your iPhone

Mitt iPhoneskal började se lite skabbigt ut och jag tänkte att det var dags att skaffa ett nytt. Men så kom jag på att jag har Martha Stewart Craft Paint och ville testa om det gick att piffa upp det gamla skalet.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

I had an old iPhone cover that started to look a bit shabby. I was going to get a new one but instead I got the idea to paint it with Martha Stewart Craft Paints to make it like new.

IMG_8419

Jag valde en turkos ton med pärlemorsskimmer och när jag målat ett par lager och det fått torka så maskade jag med washitape och målade med olika färger så att det blev strålar från kamerahålet. Jag ville vara säker på att det skulle sitta så jag lade ett lager klarlack allra sist, skalet nöts ju rätt bra. Jag skulle rekommendera att använda ett blankt lack (jag använde matt glue and seal) eftersom lite av blinget försvann efter lacket kom på.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

I picked one of the turqoise pearl paints and painted the whole cover a couple of times. After that I masked some areas off with washi tape to create a sunburst. I ended up covering everything with some glue and seal just in case. I would reccomend not using the matte finnish since it took some of the bling away.

IMG_8423

Material/Supplies:

  • Martha Stewart Craft Paint - Pearl Jet Stream, Metallic Gold, Satin Sea Lavender, Glitter Turquoise, Glitter Sugar Cube, Glitter Florentine Gold
  • Martha Stewart Craft Paint Basic Brush Set 5pc

Maya-Isaksson-signatur-liten

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!