Fortsätt till huvudinnehåll

Mixed Media

Jag tänkte visa lite av grunderna när jag skapar en mixed media tavla. Jag grundar alltid min canvas med Gesso.
*************
I´m going to show some of the basics when I create a mixed media painting. I always begin painting my canvas with gesso.

Torkar gesson med en embossingfön.
*************
Dry the gesso with a heat gun.
River papper i olika storlekar och fäster dom med decopage lack.
************
Tear paper in various sizes and attach them with decopage lacquer.
Måla ett lager gesso över papprena för att softa ner dom lite.
************
Paint a layer of gesso over the papers to soften them down a bit.

Sen har jag använt Martha S Satin paint i alla de 10 st kulörerna som finns i setet. Målar lite på måfå över hela tavlan.
************
Then I used the Martha S Satin paint in all the 10 colors that´s are available in the set. 
Klippte ut vimplar och blommor samt solen ur papperserien Beautiful Life från Echo Park och limmade fast det på tavlan.
************
I cut out the pennants and flowers and the sun from the paper series Beautiful Life from Echo Park and glued it on the painting.
Använde punchinella och en gammal medicinkarta som stämplar.
************
Used punchinella and an old medicine map as stamps.
Runt solen har jag målat med Glow-in-dark paint. Doodlat runt vimplarna.
************
Around the sun, I have painted with Glow-in-dark paint. Doodle around the pennants.

Hoppas du blev sugen på att testa de underbara färgerna från Martha Stewart.
************
Hope you want to try the wonderful colors from Martha Stewart.

Material/Supplies:
MS - Satin Paint set
MS - Paint brush set
MS - Glow in dark paint "Yellow"
MS - Gesso
EP - Beautiful Life paper collection


Ha det bra!/Take care!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!