Fortsätt till huvudinnehåll

Summer reading

IMG_8261

Idag har jag gjort det lite lätt för mig så att jag hinner med lite sommarläsning. Ett bokmärke fick det blli med hjälp av Sizzix fina lilla tag-die. Jag visste inte att Bazzil gör jättefina mönstrade papper innan jag fick dessa som heter Beach House i mitt DT-kit för ett tag sen. De är riktigt tjocka och strukturerade. Superfina helt enkelt! Dessa har legat ett tag och väntat tills jag plötsligt var sugen på att prova på den marina trenden som syns överallt. Lite guldtråd är pricken över i-et (som vanligt).

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Today I made a quick project to be able to squeeze in some summer reading. I made a tag to use as a bookmark using a Sizzix die. I didn’t know Bazzil made patterned papers before getting these (called Beach House) in my DT-kit a while ago. They are made from thick paper and of great quality. Great paper in great patterns! These has been laying around for a while but I love the nautical trend that I see everywhere and wanted to try it out myself. This collection was perfect and for something extra I added some gold thread (as usual).

Material/Supplies:

  • Bazzil Basic Paper 6×6 Multipack – Beach House
  • Bazzil Basic Cardstock Chocolate Trio #1 Vanilla T8-808
  • Bazzil Basic Cardstock Classic Kraft
  • Sizzix Movers & Shapers Die - Tag & Tie
  • Scapbook Adhesives MyStik™ Repositionable Dots Dispenser
  • Scrapbook Adhesives Crafty Foam Tape White

Maya-Isaksson-signatur-liten

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!