Fortsätt till huvudinnehåll

Morning sun

Vi har haft en underbar långhelg här med massor av sol. Det var så trevligt att jag helt glömde att schemalägga bloggen som jag brukar göra. Så här kommer mitt inlägg lite senare än vanligt.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

We have had a wonderful long weekend with lots of sun around here. It was so nice I totally forgot to blog in advance as I usually do. So here are my inspiration for today, a bit later than usual.

IMG_8233

Jag har rotat i mina gömmor och hittade serien clippings från Basic Grey. Jag älskar den serien och ville anväda den igen. Jag valde fina papper i gröna toner och byggde en bakgrund somm tonar från mörkt till ljust. Jag klippde lite slarvigt för hand för att ge det mer liv och sen sydde jag fast det med guldtråd.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

I’ve been digging in my stash and wanted to use Clipping from Basic Grey again. I am nuts about that collection, it is one of my favourites! I picked some papers in different shades of green and made an ombre background for my photo. I cut messy by hand to give some extra texture and sewed the papers to the cardstock with golden thread.

IMG_8235

Som dekoration använde jag lite naturtråd, stickers och en riktigt smart punch från Martha Stewart. Antingen kan du puncha hela cirkeln med scallop-kant eller så kan du puncha ut rammen som jag gjorde (och få en vanlig cirkel över). Väldigt användbar punch!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

For decoration I used some thread, stickers and a really great punch from Martha Stewart. You can punch the whole scalloped circle or this scalloped frame (and get a plain circle as a bonus) as I did. Love how useful it is!

IMG_8236

Jag använde en blit vellum somm fotomatta och blev jätteglad när jag såg hur det blev, det ser lite drömlikt ut.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

I used some vellum to back my photo with and are really happy how it turned out. It looks a bit dreamy.

Material/Supplies:

 • Basic Grey Clippings Chronicle
 • Basic Grey Clippings Cotton Dress
 • Basic Grey Clippings Headliner
 • Basic Grey Clippings Herald
 • Basic Grey Clippings Element Stickers
 • Basic Grey Knee Highs Printed Chipboard Shapes
 • Basic Grey Mini Alpha Stickers White
 • My Minds Eye Boy Crazy Decorative Tape
 • Martha Stewart Crafts Scalloped Circle Layering Punch
 • Scrapbook Adhesives 3D Foam Squares - White, Variety Pack
 • Bazzil Basics Cardstock Vanilla

Privat material/Private supplies: Mist, vellum, button, twine

Maya-Isaksson-signatur-liten

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!