Fortsätt till huvudinnehåll

Vimplar / Pennants

Jag är mitt inne i ett heminredningsflow, det är mycket här hemma som genomgår en förändring. Allt kanske inte blir snyggare, men det blir definitivt bättre förvaringsmöjligheter - och mer lättstädat! Samtidigt vill jag att det ska se mysigt och ombonat ut, och det är inte alltid så lätt när man skalar bort saker. Som gardiner till exempel. Jag ville ha ett ljust och luftigt vardagsrum, som annars är väldigt mörkt med takad altan utanför efter hela långsidan, alltså har vi bojkottat de traditionsenliga gardinerna och ersatt dessa med "cafégardiner" som begränsar insynen. Har dock känt att det är lite tomt i fönstret och kom nu äntligen på lösningen - vimplar! Sagt och gjort, fram med papper som passade in i vardagsrummet och Cameon. Klart!
-------------------
At the moment I'm into a massive home decoration flow, there's a great transformation going on, I can tell you! One of my missions was to make my livingroom  less dark, and I took out my curtains. But then I thought my windows were kind of empty and I needed something else - and I got the idea to put some pennants in the windows instead of curtains. Said and done! I got may Cameo out, and some nice patterned paper that goes with the other things in my livingroom. Finished!


Jag valde fina papper från Prima marketings serie "Fairy Rhymes", och hade det vita, prickiga strukturpappret från Bazzill Basics som bas. Lite chalk, lim och garn så var det klart! Nedan en bättre bild på det läckra baspappret med prickig struktur - så himla snyggt!
-------------------
 I picked some really nice patterned paper from the collection "Fairy Rhymes" of  Prima Marketing, and I used the white dotted paper from Bazzill Basics as a base. With some adhesives, chalk and yarn it was all done! Below there's a better picture of the really nice base paper - gorgeus!


Och på plats i ett av fönstren ser det ut så här! Nu ska det bara upp i två till...
-------------------
 And in the window it looks like this! Now I have to put up two more...


Materiallista | Supply List
  • Bazzill Basics - Dotted Swiss Pepper Duo - Salt # T10-1047
  • Prima Marketing - Fairy Rhymes Periwinkle Paper 950354
  • Prima Marketing - Fairy Rhymes Secret Garden Paper 950361
  • MyStik™ - Permanent Strips Dispenser 01650-6
  • Silhouette Cameo 12" 199215
  • Prima Marketing / Ingvild Bolme - Chalk Fluid Edger Dark Bark 891008 
Happy Scrapping!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!