Fortsätt till huvudinnehåll

Vik en ask.. Utmaning!

Halloj!
Ibland vill man  komma vidare med sitt skapande, testa något utanför sin vanliga stil. Då kan en utmaning vara till god hjälp.
Vi i designteamet har funderat på hur vi skulle kunna utmana varandra så att vi måste stiga utanför våra vanliga ramar.

Av Maya fick jag utmaningen att vika en ask, och dekorera den... låter kanske enkelt, men för att twista till det lite tvingade jag mig själv att använda rosor och band på min utmaning som är utanför min vanliga stil.

Somethimes it´s fun to try something new, and try things outside the comfort zone. Then a challenge is fun.
The girls in the Design team talked about what kind of challenge we would be kicking, and we decided to give each other challenges that takes out of this comfort zone...
I was the first one to get a challenge, and I got it from Maya.... fold a box, and decorate it.
Sounds fair and easy.. but I added the twist that I would use flowers and ribbons too.


För att göra själva asken valde jag att skära ut en ask från Silhouette Online store, som jag monterade ihop.
och då det väntas tillökning i bekantskapskretsen tänkte jag att en liten presentask är aldrig fel att bunkra upp med :)

I chose to cut the box using a shape from Silhouette Online Store, and since there is a baby-boom among my friends right now.. I thought that a few cute welcome-baby boxes would be fun.


När jag sedan fick glädjen att utmana Malin var utmaningen självklar.... Gör en LO utan blommor, men med mists. Hur hennes tolkning av utmaningen blev får ni se senare under veckan :)


Now that my challenge is done, I gave Malin a challenge,,, to make a LO very opposite to what she usually does.... a LO without flowers, but with lots of mists instead.
Her interpretation you will see later this week in this blog.

//Katarina


Materials:
Bazzill Basics- White 10-1001
Bazzill Basics- Black OP 10-1022
Prima Flowers  #561390
Prima Flowers #559113
Marianne Design Ribbon-JU0876
My Minds Eye- Bluebell layered stickers Playful ST1061

Private:
Cheese Cloth

Flair
Inks


The Hobbyworld retailersKommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!