Fortsätt till huvudinnehåll

Think outside the box-tygtryck


Halloj!
Har ni tänkt på hur mycket kreativt man kan skapa om man har en Silhouette Cameo eller portrait.
Häromdagen blev en arbetskamrat till mig pappa.. och naturligtvis ville jag ju förära det lilla miraklet en liten gåva. Något lika unikt som lillsessan självt.

Hi!
Have you thought of what a wonderful crafty machine the Silhouette Cameo and the portrait is? The other day a colleague of mine became a father, and I wanted to give a gift to the little princess, something unique, just  like the little girl.
Jag bestämde mig för att testa att göra ett tygtryck i flera lager.
Jag började med att välja ett motiv från Silhouette Online Store.
Sedan skar jag ut trycket i två omgångar.
Först skar jag ut trädstammen i applicerings tape, och tryckte med tygfärg,
därefter skar jag ut alla hjärtan och tryckte ovanpå stammen.

I decided to make a print on to fabric. I choose a shape from the Silhouette Online Store, and i cut out the shape in application tape. I started by printing the tree, and when the print was dry, I added the little hearts.När trycket var klart, och fixerat med värme var det bara att sy ihop brallorna... ja för det blev ett par byxor. 
Hoppas nu de kommer till användning när lillsessan är stor nog så hon inte försvinner i dem.

When the print was done, and heat fixated all I had to do was sew the pants together.
Now I hope these cuties will be worn someday, when the little princess is big enough to fit her pants.
Materials:
Application tape 199133
Black fabric ink 199401
Shape- Silhouette Online Store

other:
Turquoise Fabric ink.
White Fabric
Easy pattern- Burda

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!