Fortsätt till huvudinnehåll

Spellbinder Grand Calibur


Idag hade jag tänkt presentera ett väldigt användbart verktyg, nämligen Spellbinders Grand Calibur! Med den här maskinen kan man både skära ut motiv och embossa dem, alltså göra så att de får en reliefmönstrad yta. En av de bästa sakerna med just den här maskinen är att den tar flera olika varumärken av dies, egentligen ganska många om man har rätt tillbehör till den, plus att den tar papper upp till 8,5" (tum) brett. Längden är endast begränsat till storleken på bottenplattan, och de plattor som tillhör maskinen är 8,5x12".
-----------
Today I'm introducing a really handy tool, the Spellbinders Grand Calibur! With this machine you are able to both cut and emboss your motifs. It takes several differens die brands, and it will work with paper up to 8,5" wide. The plates that comes with the tool measures 8,5x12".


På framsidan är en spak som man drar åt höger så maskinen suger fast i underlaget, det gör att den sittar stadigt medan man arbetar med den. Sen kan man dra ut en liten bräda som gör att det blir lättare att hantera plattorna sedan, plus att där har man en enkel instruktion hur man använder sina olika plattor.
-----------
On the front side there's a lever, pull it to the right and the machine get stuck on the surface and gets a lot easier to work with. After that you can pull out this little board that helps you get everything in place using the machine, on the board there's also simple instructions for plate combinations.


Här är då de olika plattorna:
A - Basplatta
B - Embossingplatta
C - Skärplatta
D - Adapterplatta
Brun - Tunn gummiplatta för embossing

OBS! Tänk på att olika märken på dies kräver olika kombinationer på plattorna! och en annan viktig sak att komma ihåg är att inte blanda varumärken, utan kör alltid samma sort när du skär då blir det alltid bra. Annars skär det ojämnt och skär kanske inte riktigt igenom.

Nedan ska jag visa enkelt hur man skär ut OCH embossar motiv!
-----------
Here's the different plates:
A - Base Plate
B - Embossing Plate
C - Cutting Plate
D - Adapter Plate
Tan - Thin rubberplate for embossing

Pls note! Differend brands of dies needs different combos of plates! Another important thing to remember is to never use different die brands in one cut, if you use the same brand the cut will be even and cut properly.

Below I'll show you how to cut out AND emboss shapes!

Välj dina motiv för ditt projekt. 
-----------
Choose your shapes for your project.


Lägg dem på basplattan med skären uppåt.
-----------
Put them on the baseplate with the cutting edge upwards.


Lägg ditt utvalda papper med framsidan nedåt uppepå dina dies.
-----------
Put your paper on top of your dies, front facing down.


Lägg skärplattan överst, för in hela paketet i öppningen av maskinen och veva igenom allt så det kommer ut på baksidan. Det är lätt och smidigt att veva.
-----------
Put the cutting plate on top, and put the package in the front opening of the machine and wind the handle until everything comes out on the backside. It goes quiet nice and smooth.


Så här ser det ut när det kommit ut på andra sidan. Nu har vi skurit ut motiven.
-----------
This is how it looks when it get out on the backside. We cut out the shapes.


Nu är det dags att embossa, lägg nu den bruna gummiplattan över ditt papper, sedan på med den rosa embossingplattan, och veva igenom allt en gång till.
-----------
Now time for embossing, put the tan rubber plate on top of your paper, then put your pink embossing plate on top of that, and put it through the machine one more time.


Så här ser det ut nu, man ser att det blivit dimensioner i pappret.
-----------
This is how it looks now, you can see dimensions in the paper.


Tag bort pappret runt om dina motiv.
-----------
Remove paper around shapes.


Dålig bild, med nu är motivet utskuret och embossat och färdigt att användas på valfritt alster!
-----------
Bad image, but now the shape is cut out and embossed and ready for any project of your choice!

Några användbara länkar | Some handy links:

Nedan några alster där jag använt mig av min Spellbinders Grand calibur:
-----------
Below I'll show you a few projects where I used my  Spellbinders Grand calibur:Happy Scrapping!

Kommentarer

  1. Hej Linda
    Jeg håber du vil hjælpe mig med at opklare hvad det er for en embossing folder du har brugt på det kort hvor der står FOFFO for den vil jeg rigtig gerne eje ;O)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!