söndag 12 maj 2013

SMASH*

IMG_8077Jag har fastnat lite för det här med SMASH på sistone. För den som inte är bekant med det så är det egentligen den gamla klipp-boken som återuppstått i ny form. K & Company som lanserade konceptet har gjort en film om hur man kan göra men det jag tycker är roligast är att man verkligen kan använda sin SMASH-bok precis som man vill. När jag började använde jag dem mer till att göra layouter fast i mindre format. Nu gillar jag idén att samla alla småprylar som kvitton, biljetter och annat som hamnar i handväskan och som kanske egentligen är skräp men samtidigt berättar en historia. För mig blir det ett annat sätt att scrappa, layouterna ska vara lite finare och kunna visas upp medan SMASH-boken blir ett mer lekfullt sätt att samla minnen mer för mig själv. Nu har jag hoppat på en 52-veckors SMASH-utmaning på facebook och där har vi varje vecka ett speciellt tema och jag tänkte att det kunde vara ett roligt sätt att dokumentera mig själv lite bättre. Veckans tema var det här gör mig glad.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

I’ve been liking the SMASH* concept more and more lately. If you are not familliar with SMASH* it’s really the classic book full of clippings that got revived in a new form. K & Company markeded the SMASH* concept a couple of years ago and made a video on how to do it, but what I love about SMASH* is that there are no right or wrong. You can use it any way you want. When I got my first SMASH* folio I used it to make layouts but in a smaller format. Now I love the idea to collect all the odds and ends that turns up in the handbag. Things like tickets and reciepts that really are junk but have a story to tell. To me it is another way to document a story. When my layouts are meant to look nice and be shown to people the SMASH* folio is a more playful and informal way to document my stories, mostly for my own eyes. I just started with a 52 weeks SMASH-challenge on facebook and each week we all get a theme to work with. I thought it would be a good way to document myself. This week the theme was this makes me happy.

IMG_8081

Jag beställde för ett tag sen utskrifter på alla mina Instagram-bilder i miniformat. De var perfekta att bläddra i och plocka ut bilder på vardagliga saker som jag blir lycklig av. Det kanske berättar lite mer om mig än att jag blir glad av mina barn och min familj tänkte jag. Här hittade jag ett perfekt uppslag med en lista så att jag kunde skriva lite kort om varje sak.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

A while ago I ordered mini prints of all my Instagram photos. They were perfect for this spread, I just flipped through all of my pictures and picked the ones that was of every-day things that makes me happy. I thought it would say more of me as a person than the fact that my kids and my familly makes me happy. I also found a perfect spread in my Blue SMASH* folio with a list to put down a few words about each picture.

IMG_8083

Material/Supplies:

 • K & Company SMASH* Folio Retro Blue
 • K & Company SMASH* Pad Blank
 • K & Company SMASH* Roller Date Stamp
 • K & Company SMASH* Tree Note Pads
 • Epiphany Crafts Bubble Caps Clear Star 25
 • Epiphany Crafts Shape Studio Star 25
 • My Minds Eye Boy Crazy Enamel Dots
 • Basic Grey Kneehighs Designer Chipboard Stickers
 • Basic Grey Kneehighs 12 x 12 Sticker Sheet
 • Basic Grey Mini Alpha Stickers Blue BAS-3987
 • Basic Grey True Love Loves Garden
 • Basic Grey True Love Smitten
 • Basic Grey True Love 12 x 12 Alpha Stickers
 • Basic Grey True Love 12 x 12 Sticker Sheet
 • EK/Sticko Black Large Serif Foam Glitter Alphabet Stickers
 • Scrapbook Adhesives MyStik™ Repositionable Dots Dispenser

Maya-Isaksson-signatur-liten

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Besökare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...