Fortsätt till huvudinnehåll

sjung om studentens lyckliga dar........

Ja nu är det inte länge kvar förrän det åter är dags för en ny kull studenter att ta sin examen, springa ut på skolgården fyllda av framtidstro och sjunga in sommarlovet.
Jag blir alltid lika gråtmild när det är dags för skolavslutningar.... och trots att jag varje sommar sjunger in sommarlovet med mina elever så är varje avslutning lika speciell.

The School is almost done for this year, and its time for graduation.
Every year I am feeling a bit wimpy, since I love all these rituals combined with it. the songs, the girls in white dresses, and boys in nice suits.  Every graduation is special even though I experience them every year since Im a teacher.I år gjorde jag en liten studentmössa.... inte för att jag känner någon som tar studenten i år (vad jag vet) så den kanske blir sparad till ett annat år :)
jag har använt mig av en mall från Silhouette Online Store- men då det inte var var en studentmössa utan en 3D Captain Hat, så blev det att fundera och skala om den lite för att bli en studentmössa. Själva lyran/blomman gjorde jag av veckat papper och utstansade cirklar.

This year I have created a graduation hat, trying to make it as similar to the Swedish grad hat as possible.
It was a bit tricky since I used a  3D Captains hat shape from the Silhouette Online Store. I reshaped it and shrunk the height a bit, and it worked fine :)


Materials:
Bazzill Basics- White 10-1001
Bazzill Basics- black OP 10-1022
Bazzill Basics- Sunshine 4-415
Bazzill Basics- Blue Oasis 7-795
Silhouette Online store

The Hobbyworld Retailers


Kommentarer

 1. Åhh... en sån vill jag göra till min son som tar studenten nu :D
  Jättefin

  SvaraRadera
 2. Tack!
  Så roligt att du gillade den :) Den var inte speciellt svår att knåpa ihop.
  lycka till!
  //Katarina

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!