Fortsätt till huvudinnehåll

Romantic card

IMG_8039

Så var det dags för min utmaning som Tesa knåpat ihop åt mig. Jag skulle skapa ett romantiskt/shabby kort med rosor/blommor, band, ruggade kanter, chalkat och naturligtvis något bling. Ja, det kallas ju inte utmaning för intet... Nu i efterhand så ser jag ju att jag missat bandet men resten fick jag med.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Today it’s my turn to show what I made after being challenged by Tesa. My task was to make a card in a shabby/romatnic style with roses/flowers, ribbon, distressed edges, chalking and some bling. I actually forgot about the ribbon but the rest is there. It was really a challenge for me!

IMG_8043

En sån tur att jag hade en vacker stol från Prima som jag länge viljat ha med på något alster. Ännu bättre var att jag just fått en die från Spellbinders som var helt perfekt. Sen valde jag romantiska papper, bling och massor av blommor.

Jag tyckte det var jättekul att få en utmaning att jobba med, ibland är det roligt och inspirerande att få göra något som verkligen inte är ens egen stil. Tack för utmaningen Tesa :)

--------------------------------------------------------------------------------------------------

I had a beutiful resin chair from Prima in my stash, saved for a fitting project. Even better, I just got a new die from Spellbinders in the shape of a window that was perfect for a romantic card. I picked out a romantic paper, some bling and lots of flowers.

I hade a great time doing this challenge, sometimes it is fun and inspiring to make something that is not your own style. Thanks for the challenge Tesa :)

Material/Supplies:

  • Bazzil Card Shoppe Cardstock Marshmallow 8,5 x 11
  • Echo Park Love Story Cupcake Roses Paper
  • Spellbinders Shapeabilities D-Lite Window Three
  • Prima Encore Flowers Turquoise
  • Prima Rondelle Crystal Border
  • Prima Say It In Crystals Brown
  • Prima Shabby Chic Treasure - Allure
  • Marianne Design Tea roses
  • Scrapbook Adhesives 3D Foam Squares - White, Variety Pack
  • Martha Stewart Ball Point Glue Pen

Maya-Isaksson-signatur-liten

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!