Fortsätt till huvudinnehåll

Inspiration for the May challenge

IMG_8036

Här är mitt inspirationsalster till majtävlingen. Eller ja... Eftersom jag är lite förvirrad så missade jag helt att det skulle vara blommor på alstret. Som du ser är det inte en blomma så långt ögat kan se. Skicka gärna in ett bidrag till tävlingen men glöm för allt i världen inte blommorna ;-)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Here are my inspiration for the May challenge. Well, sort of... Since I am a bit confused i totally missed the fact that there were supposed to be flowers also. There are no flowers on this card obviously. So please do send in something for the challenge but don’t forget the flowers ;-)

IMG_8035

Jag letade igenom mina gömmor och hittade faktiskt inte något som var lila alls. Istället gjorde jag eget lila papper med hjälp av vaniljfärgad cardstock, stämplar och stämpeldyna. Fjärilen har jag stansat ut ur en bit cardstock som jag först färgade med stämpeldynan. Sedan fick den ett stämplat mönster i en mörkare nyans också. Jag klippte i sär lite bling från prima till antenner, visst blev det fint?

Det ska bli jätteroligt att se vad ni skapar till maj månads utmaning. Alla detaljer hittar du här.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

I was sorting through my stash and could not find a single purple paper or embellishment. So I made my own using vanilla cardstock, stamps and inkpads. The butterfly is diecut from a vanilla cardstock that I presseda to my inkpad to make it purple. Then I also stamped on it using a darker color. I cut up some bling from Prima to make antennas. Isn’t it just lovely?

I would love to see your creations so don’t miss out on the challenge for this month. All the details are to be found in this post.

Material/Supplies:

 • Sizzix Thinlits Die Set 5PK For the Record 2 Tailored
 • Sizzix Tim Holtz Alterations: Movers & Shapers Magnetic Die - Tag and Tie
 • Bazzil Basics Cardstock - Vanilla, Kraft
 • Basic Grey True Love Cupid's Shower
 • Teresa Collins Fabrications Canvas Stamps
 • Inkadinkado Clear Stamps Natures Garden
 • Prima Marketing Crystal Border
 • Prima Marketing Say It In Crystals Individuals
 • Scrapbook Adhesives Foam Squares - White, Variety Pack
 • Scrapbook Adhesives MyStik™ Permanent Strips Dispenser

Privat material/Private supplies: 

 • Band/Ribbon
 • mist

Maya-Isaksson-signatur-liten

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!