Fortsätt till huvudinnehåll

I love spring!

Halloj!
Äntligen kan man säga att våren är här :)
och vad är väl härligare än vårblommor?

Till Maj Månadsutmaning gjorde jag denna LO som inspiration.. och för att skapa den har jag använt min favoritmaskin Silhouette för att skära ut de masker jag använt i bakgrunden.

Hi!
Finally there is spring in the air! And what can be more lovely than spring flowers?
I made this LO for the May Challenge here at HW blog, and to make this I have used my favourite machine the Silhouette. 

Ett trix jag upptäckt när jag skurit ut mina egna masker är att klä ett helt vanligt ritpapper med bokplast före jag skär ut, då får jag en bra yta som tål en hel del behandlingar, och masken går att återanvända.

A trick I have learned during the process of making my own masks using cut-files on the Silhouette is that I cover a regular drawing-paper with book-cover plastic befor the cutting. That gives my mask a longer life with mists and inks.

Material: 
Bazzill Basics- French Vanilla-T8-811 
Martha Stewart- Carnival paper tape 48-20204 
Prima- Sinrise Sunset 6x6 paper pad 960087 
Prima- Introspection 6x6 paperpad 845742 
EK success- Alpha LG Serif foam ABC Black- SPABC182 
Basic Grey-Soleil flair met3932 
Marianne Design- Flower sunrise RB2202 
Silhouette- Cut out Masks
Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!