Fortsätt till huvudinnehåll

Contrast is the thing!

I love contrasting things, could be everything, like light/dark, rough/soft, clean/messy, grunge/romantic - you name it! So when I got this fabolous embossing folder shown below I just had to do something not that obvious as a typhical masculine card! :) The folder is a Spellbinders™ M-Bossabilities™.


Said and done, I used a quite hysteric green coloured cardstock as a base, covered it with stripes of aluminium tape, and then I put it in my embossing folder and ran it through my Grand Calibur. To make the shiny surface not so shiny anymore I smudged the surface with some black acrylic pant and wiped off again, leaving just enough paint to rough iy up a bit. And the result you'll see below. One card with each of the patterns. I just LOVED this folder, I will wear it out totally! ;)Supply List
  • Bazzill Basics - Cardstock
  • Bazzill Basics - Glitter Tape Silver #304349
  • Spellbinders - Grand Calibur Die Cutting Machine #GC-001
  • Spellbinnders M-Bossabilities - Reversible Embossing Folder - Industrial #EL-017
  • Prima Marketing - Flowers
  • Prima marketing - Bling
  • Martha Stewart Crafts - String
  • Martha Stewart Crafts - Lace Ribbon
  • Martha Stewart Crafts - Party Crafting Doily Lace Metallic Adhesive Paper Tape #41-00229
Private
  • Aluminium tape - you will find it at a craft/tool store, just ask for it!

Enjoy your embossing - I know I do! :)


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!