Fortsätt till huvudinnehåll

Bunch of flowers - and NO doodling!

Jag blev utmanad av Malin, och min utnmaning var helt enkelt: "Minst 10 st blommor, och INGET handritat/handskrivet på layouten". Mamma Mia! Jag lovar jag kliade mig i huvudet när jag fick utmaningen, men det är alltid roligt att kliva utanför sin "safe zone" och göra något man inte brukar. Det här fotot jag använt är från min kollegas bröllop, och jag har haft det utskrivet ett tag och inte riktigt hittat rätt papper till det, men nu fick jag fantastiska papper från Basic Grey i min hand - och så passade det bra ihop med alla blommorna, så det var ett klockrent val för mig!

Den läckra krusidulliga ramen runt fotot är utstansat med ett Punch around the page-set. I övrigt har jag använt en hel del stickers, halvpärlor och några brads, och vita fotohörn.
---------------------------------
I was challenged by Malin to make a layout with: "At least 10 flowers, and NO handwritten/drawn on the layout". Mamma Mia! Flowers were no big deal actually, but the drawing part is kind of my signum... But hey! It's always fun to do something outside of your safe zone!
This photo is from the wedding of one om my co-workers, I've had it printed out for quite some time now but never found the perfect paper to make the layout, and now when I got this fabolous collection from Basic Grey in my hand - and it mix well with all the flowers, so it was spot on for me!

I made the gorgeous swirly frame around the photo by using a Punch around the page-set. Except that I've used a lot of flowers, stickers, half pearls and some brads.

Materiallista | Supply ListHobbyworld Retailers
 • Bazzill Basics - Cardstock
 • Basic Grey - True Love Collection Pack C-TRU-4004
 • Basic Grey - True Love Collection Sticker Sheet 12x12"
 • Basic Grey - BBA Hey Girl Micro Alpha Stickers BBA-4061
 • Martha Stewart - Ribbon Loop Punch Around the Page Set 42-60053
 • Prima Marketing - Misc Flowers
 • Prima Marketing - Brads
 • Scrapbook Adhesives - Photo Corners - Classic Style White 01628-10

Tack Malin för en kul utmaning som jag dessutom känner mig nöjd med! :)
---------------------------------
Thanx to Malin for a challenge I really enjoyed - both working on it and the result!


Kommentarer

 1. Den är GRYMT läcker och du utförde min utmaning med bravur! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! :) Ja, vem trodde att JAG kunde smacka på med 23 st blommor på EN layout.... :P

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!