Fortsätt till huvudinnehåll

Fot-o-shoot

IMG_7883

Till månadens utmaning som är en skiss som jag själv ritat valde jag att göra en layout med en bild på min dotter från när hon var 3 månader gammal. Jag vred lite på skissen för att jag ville göra små vimplar från ena sidan.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

As inspiration for this months challenge, that just happens to be a sketch made by myself, I made a layout with a picture of my daughter from when she was tree months old. I flipped the sketch on the side to make little banners from one of the sides.

IMG_7884

Jag har använt papper och dekorationer från Basic Greys underbara kollektion Knee Socks. Jättefina färger och mönster som passade så fint med de rosa fiskarna på dotterns body.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

I used the cute Knee Highs collection from Basic Grey for my layout. The colors and patterns are just lovely and it matches the pink fishes on the onesie really good.

IMG_7885

En riltig liten prinsessa är min tjej ännu, fast lite större nu än hon var på bilden. Fem år har hon hunnit bli. Jag prydde kronan med lite enamel dots.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

My daughter is still a princess even though a bit larger than on this photo, she is allready 5 years old. I embellished her crown with some enamel dots.

IMG_7887

Här syns några av vimplarna som jag handklippte ur mönstrat papper. Jag tyckte det ar ett roligt sätt att visa upp några av alla de fina mönster som finns i kollektionen.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Here you can see some of all the lovely patterns in the collection, I hand cut the banners.

Material/Supplies:

 • Basic Grey Knee Highs Hide & Seek
 • Basic Grey Knee Highs Hula Hoops
 • Basic Grey Knee Highs Kissing Tag
 • Basic Grey Knee Highs Four Square
 • Basic Grey Knee Highs Ring Pop
 • Basic Grey Knee Highs Hopscotch
 • Basic Grey Knee Highs Element Stickers
 • Basic Grey Knee Highs Printed Chipboard Shapes
 • Silhouette Cameo
 • Scrapbook Adhesives 3D Foam Squares - White, Variety Pack
 • Scrapbook Adhesives MyStik™ Repositionable Dots Dispenser
 • My Minds Eye Enamel Dots
 • Basic Grey Candy Buttons - Aqua & Green
 • Prima Marketing Say It In Crystals
 • EK Tools Postage Stamp Edger Punch
 • EK Tools Heart And Crown 2 Piece Mini Punch Set

Privat material/Private supplies: Mist, stämpel/stamp, träformer/wood veneer

Maya-Isaksson-signatur-liten

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!