Fortsätt till huvudinnehåll

Balklänningskort / Ball Gown Birthday Card

Från Sizzix har vi fått en beskrivning på ett fint kort i form av en balklänning.
 
Kortet passar minst lika bra att ge till någon som tar studentexamen som till den lilla prinsessan som firar sin födelsedag.
 
 
Vi har översatt instruktionerna till svenska så varsågoda:
 
Du behöver:
Sizzix Big Shot Machine (657900)
Sizzix Bigz X L Die – Princess Dress & Deckled Card by Brenda Walton (658358)
Sizzix Sizzlit Die – Flights of Fancy by Brenda Walton (6583324)
Mönstrade papper
Halvpärlor och rhinestones
 
Gör så här:
För att göra kortbasen behöver du vika ett vitt cardstock på hälften och placera det på die'en. Tänk på att den vikta kanten på cardstocken ska stick ut något utanför die'en så pappret sitter ihop efter utstansning.
 
Stansa ut två klänningar i olika färger, vi har valt att stansa ut en rosa och en grön klänning. Skär, klipp eller stansa bort nederdelen av den ena klänningen (i vårt fall den rosa). Dekorera klänningen med utstansade små blommor och rhinestones. Dekorera även nederkanten med små blingstenar.
 
Använd samma små dekorationer för att dekorera halsringningen.
 
Fäst den mindre klänningen, i vårt fall den rosa, ovanpå den längre klänningen, i vårt fall den gröna. Fäst dem sedan på den vita kortbasen.
 
Stansa till slut ut en rosett i beige svagt mönstrat papper och fäst det till slut på midjan av klänningen.
 ------------------------------------------------------------------------------
You will need
Sizzix Big Shot Machine (657900)
Sizzix Bigz X L Die – Princess Dress & Deckled Card by Brenda Walton (658358)
Sizzix Sizzlit Die – Flights of Fancy by Brenda Walton (6583324)
Decorative Cardstock - K & Co Merryweather 12” x 12” Pad
Assorted Adhesive Pearls & Gems
 
To Make
To create the base card first fold a piece of heavy weight white card in half and place against
the dress on the die ensuring that the fold is at the top and a little of the blade is exposed
before die cutting to form the base card.
 
Die cut a pink and a green dress. Use a pencil to mark out the scallops on the rear of the pink
dress and trim away the base using a craft knife. Decorate where the scallops meet with die
cut ivory owers embellished with pink gems and decorate the edge of the scallops using
tiny adhesive pearl accents.
 
Use the same gems to decorate the neck of the dress and mount the pink dress over its green
counterpart before mounting both onto the white base card.
 
Finally, die cut the bow from patterned ivory card and add dimension using a large ball end
stylus before attaching to the waist of the card.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!