Fortsätt till huvudinnehåll

The first chantarell


 ...hittade jag och Mattias uppe på Ärlaåsen den femte januari. Det måste väl vara ett sjuhelsickes rekord va? Nästan så att jag borde hamna i lokalblaskan och stolt posera på bild. Eller är det helt enkelt så att det är fjolårets sista svamp som vi hittade? ;) 

Layouten har jag skapat med hjälp av Prima Marketings sprillans nya Engraver. En helt underbar vintageserie med massor av fina tillbehör. Blommorna har jag gjort med hjälp av en Thinlits-die från Sizzix.

Ha en härlig dag!

*******************

Me and Mattias was up in the woods nearby oir Castle and at the fifth of January, we found the first chantarell of the year. That must be a hell of a record, right? Maybe I should call the local newspaper and ask if I cant be at a picture, proudly posing. Or is it just the fact that is was the last chantarell from LAST year? ;)

With a little help from Prima Marketings brand new Engraver, this layout saw the daylight. The stunning vintage serie Engraver comes with a lot of yummie embellishments. The flower are made with a Thinlits-die from Sizzix.

Have a nice day!


Material
Bazzill Basics Mono Java 9-990
Bazzill Basics Mono Fawn 8-850
Bazzill Basics Mono Pinecone 9-975
Bazzill Orange Peel White T10-1023 
Sizzix Thinlits Die Set 13PK Flowers Intricate 658607
Prima Marketing Engraver Calligraphy Paper 845353
Prima Marketing Engraver Cartouche Paper 845346 
Prima Marketing Engraver 12x12 Journaling Spot Stickers 563479 
Prima Marketing Engraver Collection Kit 845865 
Prima Marketing Sunrise Sunset Canvas Alphabet Stickers 562984
Prima Marketing Vintage Mechanism Roses 960339 
Artemio Pearls Round Ivory 11006523 
Martha Stewart Framed Dots Punch Around the Page Set 40-60044
Martha Stewart Glitter Glue 24-pack 40-00011
Marianne Design Paper Roses Beautiful Brown RB2211 


Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!