Fortsätt till huvudinnehåll

Knee Highs by Basic Grey

Jag måste säga att de senaste serierna från Basic Grey har varit helt i min smak med glada färger och grafiska mönster. Serierna Knee Highs och Bow Ties hör lite ihop och är tänkta som “pojk” och “flick” serier men jag tycker att färger och mönster passar till allt möjligt skoj. Jag gjorde ett glatt kort med papper ur Knee Highs.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

I must say that the newer lines from Basic Grey has been right up my alley. Lots of fun colors and graphical patterns. The twin series Knee Highs and Bow Ties are ment to be girl/boy lines but I think that the colors and patterns are great for all sorts of things. I made a happy card with Knee Highs.

IMG_7857

Då Sizzix är en av Hobbyworlds nya märken så hittade jag lite godsaker från dem i senaste DT-lådan, bland annars de jätteläckra blommorna som jag stansade ut i vellum och satte ihop med en liten brad.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sizzix is one of Hobbyworlds new brands and I found some nice things in my latest DT-kit. These cool flowers was one of them and I cut them out of vellum and put together lots of layers with a brad to keep them toghether.

IMG_7864

Här ser ni vad många härliga lager det blev. Kortbasen är av Bazzils nya Card Shoppe, lite tjockare slät cardstock som passar perfekt till kortbaser. Jag gillar att den finns i letterformat (8,5x11 tum) för då kan man dela den på mitten och få två perfekta kortbaser utan något pappersspill.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Look at all those lovely layers! The cardbase is made from Bazzils new Card Shoppe cardstock, it’s a bit thicker and has a smooth structure, it’s perfect for card bases. I like the letter size format (8,5x11 inches), just cut it in half for two standard size card bases without any left over paper.

Material/supplies:

 • Basic Grey Knee Highs and Bow Ties Four Square Paper
 • Basic Grey Knee Highs and Bow Ties Ring Around the Rosies Paper
 • Basic Grey Knee Highs and Bow Ties Element Stickers Knee Highs
 • My Minds Eye Boy Crazy Decorative Brads
 • My Minds Eye Boy Crazy Enamel Dots
 • Sizzix Big Shot Machine Black and Pink
 • Sizzix Cutting Pads Decorative Strip 13 inch
 • Sizzix Extended Spacer Platform
 • Sizzix Sizzlits Decorative Strip Die Tattered Flower Garland
 • Bazzil Card Shoppe Cardstock Marshmallow 8,5 x 11
 • Scrapbook Adhesive 3D Foam Squares - White, Variety Pack
 • Scrapbook Adhesives MyStik™ Repositionable Dots Dispenser

Privat material/Private supplies

 • Vellum

Maya-Isaksson-signatur-liten

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!