Fortsätt till huvudinnehåll

Decorated Easter eggs

Vanligtvis påskpyntar jag inte alls, möjligtvis lite påskris, men då helst utan fjädrar och andra attiraljer. I år däremot har det varit en lång väntan på våren då vintern envis hänger sig kvar, och då har till och med jag mjuknat så det börjat klia i påskpyntarcellerna. Påskäggen i handeln föll inte en inbiten pysslare i smaken så det blev en rejäl mae-over!
-----------------
Usually I never decorate for easter, but this year with the winter still holding it's grip I just couldn't resist. Easter eggs in shops didn't suit me, so I had to give them a total make-over!


Jag gjorde i ordning tre ägg i olika storlekar. Jag måste ju också göra er uppmärksamma på det vackra fatet, gjort av en keramiker härifrån Norberg, Anna Linder.
-----------------
I made three eggs in different sizes. And please also note the beautiful plate made by a talented local potter, Anna Linder.

 

Älskar som vanligt kontraster! Kraftpappret mot spetsbandet, snöre av hampa mot blingstenar och så vidare...
-----------------
I love the contrasts! Kraft paper against lace ribbon, hemp string against bling stones and so on...Slutligen vill jag önska alla en Glad påsk med god mat, kärt umgänge - och även avkoppling och eftertanke!
-----------------
Finally I wish you all a Happy Easter!

Supply List
 • Prima Marketing / Ingvild Bolme - Chalk Fluid Edger Dark Bark 891008
 • Martha Stewart - Paper Trimmer M281055
 • Martha Stewart - Party Crafting Doily Lace Specialty Ribbons 41-00215
 • Martha Stewart - Doily Lace Edge Punch M284006 '
 • Prima Marketing - All flowers used'
 • Prima Marketing - All bling used
 • Bazzill Basics – Kraft Cardstock
 • Silhouette Cameo 12" 199215

Kommentarer

 1. Så himla läckra ägg!! Supersnyggt - tycker en annan som inte brukar påskpynta så värst mycket. :D

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!