Fortsätt till huvudinnehåll

Cardstock and a Cameo

Idag har jag gjort en layout med en kort materiallista. Jag har bara använt vit cardstock, några bokstavsstickers och lite vellum som jag hade i mina gömmor. Med hjälp av Cameon skar jag ut de former jag ville ha och så använde jag olika färgprodukter för att ge bakgrunden en vattenfärgseffekt.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Today I’ve made a layout with a short supplies list. I’ve used whit cardstock, some letter stickers and some vellum from my stash. I used the Cameo to cut out the shapes I wanted and used mists and other color mediums to make a background that looks like it’s een watercolored.

IMG_7827liten

Jag ville ha en lite drömlik känsla på layouten, tanken var att det skulle vara ett självporträtt fast mer av den jag vill vara än den jag är. Jag upptäckte att det finns väldigt få bilder av mig, konstigt hur det blir när man har söta barn och hundar att fota.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

I wanted a dreamy feeling to the layout, it’s supposed to be a self portrait of the person I want to be. I discovered there are very few pictures of myself, I guess that’s what happens when there are cute kids and dogs around to take pictures of.

IMG_7828

Jag hittade ett lämpligt moln och fjädrar i Silhouette online store och i molnet skrev jag in ordet can i olika storlekar och fonter. Ett tips för att hålla mellanrumsformerna i bokstäverna på plats är att sätta en bit washitape ovanpå formen innan du tar loss det utskurna från mattan. Limma på baksidan och fäst där du vill ha det och sen kan du ta bort washitapen så sitter allt precis där det ska.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

I found a suitable cloud and some pretty feathers in the Silhouette online store. I typed the word can in different sizes and fonts inside the cloud. A tip to keep the small in-between-shapes in the letters in the right place is to put some washi tape over the shape before removing it from the cutting mat. That way it stays in place until you glue it to the background.

IMG_7829

De små minibokstäverna från Basic Grey är väldigt prisvärda! Man får massor på ett ark och de räcker hur länge som helst.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

I love the tiny letter stickers from Basic Grey. You get a ton of them on a sheet and they will last a long time.

Material/Supplies:

  • Bazzil Basic Cardstock – White
  • Silhouette Cameo
  • Basic Grey Mini Alpha Stickers White
  • EK Sticko White Large Serif Foam Glitter Alphabet Stickers
  • Scapbook Adhesives MyStik™ Repositionable Dots Dispenser

Privat material/Private supplies:

  • Vellum
  • Färgprodukter/Color mediums

Maya-Isaksson-signatur-liten

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige. Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen: Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på Silhouette Americas Software-sida och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre!
Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet!


Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram.


För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon.
Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar.
Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol. Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge. Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste.
Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver.
Ha det bra och tack för mig!

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium. Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim. Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt.

En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår. Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design. Denna heter Matties Wild Flower.
Materiallista: DecoupagepapperDecoupagelackPensel
Tack för titten!