Fortsätt till huvudinnehåll

Vårkänslor med sizzix


 Halloj!
Katarina här med dagens blogginlägg.
Solen skiner och jag längtar efter takdropp, snödroppar och krokusar, efter en lång och grå vinter börjar jag nu se ljuset från våren. Det gjorde mig så glad att jag fick inspiration till ett vårigt kort.

Hi!
It´s Katarina here with today's blog post.
The sun is shining and I got some spring fever! I'm longing for the birds singing, snow melting and loads of spring flowers in the garden.
That inspired me to make a card inspired by spring.
I mitt senaste DT paket kom en härlig stans från Hobbyworlds nya märke Sizzix, och det var ett flip-it card som man lätt kunde stansa ut. 
 Tillsammans med härliga vårfärgade mönsterpapper från My Minds Eye och dekorationer från Basic grey, så var kortet klart i ett huj!

In my latest DT package, I got a dies from Sizzix, a new brand you can find here at Hobbyworld.
And together with some pretty papers from the new collection Collectable from My Minds Eye, and embellishments from Basic Grey Kneehighs & Bowties, the card almost came together by itself. Materials used:

Sizzix  Movers & Shapers 658704 card, rectangle flip-its

Bazzill Basic- T4-436 Glow
Inkadinkado- meadow 60-30496

My Minds Eye- Collectable 6x6 designer paper pad CTB218
Basic Grey- Kneehighs & Bowties Chipboardstickers kne-4215
Basic Grey- Kneehighs & Bowties bottlecap stickers kne-4203

other:
Twine

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!