Fortsätt till huvudinnehåll

Textile ink fun!

Häromdagen dök det upp en stor låda med dt-mumsigheter här hemma. Bland godsakerna låg ett textiltrycksstartpaket från Silhouette. Jag testade det allra först vilket var tur då mitt andra projekt inte hann bli färdigt i tid. Jag är med i en kit-klubb och ibland skickar de saker i fina tygpåsar som jag samlar på. Jag har faktiskt länge tänkt att jag ska skaffa mig detta kit eller kanske det med heat transfer just för att piffa dessa påsar.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

The other day I got a big box full of dt-goodness. One of the many nice things in the box was a textile ink starter kit from Silhouette. It was the first thing I tried out and that was good since my other project wasn’t done in time. I subscribe to a monthly scrapbooking kit and sometimes they ship things in these great fabric bags, of course I save them for future use. I have thought of getting the textile ink starter kit or the one with heat transfer just to make these bags pretty.

IMG_7810

Jag hittade en poster på Pinterest som jag verkligen gillade så den tog jag in i Silhouette studio och skar sedan ut med Cameon. Detta med textilfärg var riktigt roligt och enkelt så resten av påsarna kommer också att få en make over snart. Detta var den största påse jag hade och den har jag fyllt med lim-produkter så jag har allt samlat.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

I found a poster on Pinterest and I really liked it. I made a cut file from it in Silhouette Studio and cut it out. I loved playing with the textile ink kit, it was so much fun and not hard at all. I will give the rest of the bags a make over too. This one was the largest and I filled it with glue-products to keep them all in the same place.

Material/Supplies:

  • Silhouette Startpaket Fabric ink
  • Silhouette Cameo

Privat material/private Supplies:

  • Tygpåse/fabric bag

Maya-Isaksson-signatur-liten

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!