Fortsätt till huvudinnehåll

Read a book! -How to make a bookmark with the Silhouette

Halloj!
Katarina här med dagens bloginlägg. 
Så här inför sportlovet har jag fixat egna bokmärken till mig och barnen. Med en Silhouette Cameo eller portrait är det en lätt match att göra egna personliga bokmärken.

Hi everyone! 

Katarina here with today's blog post.

My kids have finally found the love of books, and the other day I made them fun personalized bookmarks to use in their books. It´s really easy if you have a Silhouette Cameo or Portrait.Så här gör du! /This is how it´s done!


 
Öppna studio biblioteket och välj de shapes du vill använda. Jag har använt en glödlampa och en banner till den här instruktionen.

open the studio library, choose two shapes that you want to make into a bookmark. I´m using a lightbulb and a banner for this instruction.
Extrahera de inre  formerna före du går vidare. /Ungroup the shapes and extact the inside shapes


Låt de två formerna överlappa varandra, klicka sedan weld för att gör en enda form av de två.
Make the basic shapes overlap Mark the overlapping shapes, press weld.


 
Sätt tillbaka de extraherade formerna in i din figur. Grupera dem sedan igen.
Insert the un grouped shapes back in to the shape and group them back together.


Vill du ha en skugga/Baksida till ditt bokmärke markerar du din figur och väljer sedan offset selected shape.

If you want a shadow/backing to your shape, mark your bookmark shape and choose offset selected shape.Nu är ditt personliga bokmärke färdigt att skäras ut och monteras.
Now your personal bookmark is ready to be cut out and mounted.

Materials used:
Bazzil basics- White Prismatic T19-10031
Bazzil Basics- Patina T5-5111
Bazzil Basics- Blackberry Swirl T10-1041
Silhouette Studio 

Have a great day!!
//Katarina


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!