Fortsätt till huvudinnehåll

Inspirerad av ett foto | Inspired by a photo

Inspiration kan man hitta i allt! Jag brukar kunna hitta min i vackra papper, skisser, färgkombinationer, en känsla, en låttext - eller som här i ett foto! I helgen hade jag totalt tappat bort min inspiration och kunde inte riktigt hitta den någonstans hur jag än försökte. Sen såg jag ett foto min kollega Henrik Nilsson/simplygreat hade lagt upp på Instagram och visste direkt vad jag ville använda för färger (och ja, temat tilltalade mig också), sen gav allt sig självt och det blev tre kort på samma färgtema. Älskar kontrasterna!
---------------------------
You can find inspiration in everything. I usually find mine in beautiful patterned paper, sketches, color combos, a certain feeling, some lyrics - or in a photo as I did this time! This past weekend I totally lost my inspiration, couldn't find it at all. Then I came across a photo my collegue Henrik Nilsson/simplygreat put up on Instagram, and immediately I knew what colors I wanted to use (and yes, the theme also spoke to me), I went with my flow and came up with three cards in those colors. Love the contrasts!Här kommer då fotot jag hittade inspiration hos: | Here's the photo I got inspired by:


Ganska enkla kort gjorda utan avancerade tekniker, hör och häpna så har jag inte ens chalkat kanterna denna gången. Däremot många lager på lager och 3D-kuddar för att skapa djup.
---------------------------
Pretty simple cards made without advanced techniques, didn't even use chalk on the edges. I just used a lot of different layers and in between I added some 3D adheseves to get depth.


Kolla bara vad snygg glittertejpen från Bazzill Basics är! Inget kladd, bara att klippa av passande längd på remsan och sätta fast! Jag använde både röd och silver till mina kort.
---------------------------
Isn't the sparkly tape från Bazzill Basics just great looking? No mess, just cut the size you need and adhere! I used both red and silver on my cards.


Materiallista | Supply List
 • Bazzill Basics - White Cardstock
 • Bazzill Basics - #304302 6x6" mini prints double sided patterned paper
 • Bazzill Basics - #304347 Glitter Tape, Red
 • Bazzill Basics - #304349 Glitter Tape, Silver
 • Spellbinders - #GC-001 Grand Calibur Die Cutting Machine
 • Spellbinders Nestabilities - #S4-370 Blossom Five
 • Spellbinders Nestabilities - #S4-329 Butterflies Circles
 • Marianne Design - #LR0168 Flower & Doily Round
 • Teresa Collins - #SP3117 Spring Fling chipboard elements
 • Prima Marketing - Paper rose and leafs
 • Prima Marketing - Bling
 • Misc ribbons


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!