Fortsätt till huvudinnehåll

Embossing with Spellbinders’ dies

Spellbinders har jättefina embossingfoldrar, men visste du att man kan embossa med dies också? Jag använder en Big Shot för att stansa ut mina dies och när jag vill embossa dies med den så viker jag bort båda flikarna, lägger på ena skärplattan, två beiga embossingmattor från Spellbinders, mitt papper, dien och så andra skärplattan. Sen är det bara att veva som vanligt.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Spellbinders make beautiful embossing folders, but did you know that you can use their dies to emboss too? I use a Big Shot machine to cut out my dies and to emboss with spellbinders dies I use the base platform with both flaps up, one cutting plate, two tan embossing pads from Spellbinders, a paper, the die and another cutting pad.

IMG_7723

Här har jag använt en stor die som skär ut ett vackert mönster, men jag tycker faktiskt att den blir ännu finare när man bara embossar den. Här har jag använt papper och dekorationer ur Basic Greys serie True Love till mitt kort.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

I’ve used a big die that cuts a beautiful pattern but I like it even more to use for embossing. For this card I’ve used some paper and embellishments from Basic Grey’s True Love collection.

IMG_7726

Till detta kort har jag använt papper och dekorationer från Echo Parks härligt knalliga serie Love Story. Här har jag embossat upphöjda linjer med hjälp av Martha Stewart Scoring Board och filat lite på dem med sandpapper för att få en inramning.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

For my other card I’ve been using some bright and colorful papers from Echo Park, the Love Story collection. I used my Martha Stewart Scoring Board to emboss a frame around my card and sanded it to make it show some more.

IMG_7729

Här har jag embossat mitten med två olika dies från Spellbinders, en cirkeldie med stjärnor och en av de nya häftiga Imperial Gold-diesen. Tyvärr gick jag loss lite för vilt med dekorationerna så den sista syns ju inte så bra, jag får nog återkomma med ett nytt kort så att ni får se hur fina de är ;)

Nu är det bara att titta på spellbindersförådet med nya ögon, vilka av dina skulle bli fina som embossat mönster?

------------------------------------------------------------------------------------------------------

For this card I embossed the circle with two different dies from Spellbinders. I used a circle die with stars and one of the new cool Imperial Gold dies. Unfortunately I went a bit sticker-crazy and the latter doesn’t really show on this card, I’ll just have to return with a new card another time to show you how they look ;)

Now it’s your turn to look at your dies with different eyes, which ones do you think will look good embossed?

Material/Supplies:

 • Basic Grey True Love Alphabet Stickers
 • Basic Grey True Love Dedicated Paper
 • Basic Grey True Love Element Stickers
 • Basic Grey True Love Little Things Paper
 • Bazzil Basics Cardstock Lagoon
 • Bazzil Basics Cardstock Thunder
 • Bazzil Basics Cardstock White
 • Echo Park Love Story Alpha Sticker
 • Echo Park Love Story Cupcake Roses Paper
 • Echo Park Love Story Elements Sticker
 • Scrapbook Adhesives 3D Foam Squares - White, Variety Pack
 • Scrapbook Adhesives MyStik™ Permanent Strips Dispenser
 • Sizzix Big Shot Machine Black and Pink
 • Spellbinders Shapeabilities® Grateful Lattice
 • Spellbinders™ Imperial Gold Circles One
 • Spellbinders™ Nestabilities® Star Circles
 • Spellbinders™ Enlarged Embossing Pads 
 • Martha Stewart Scoring Board

Maya-Isaksson-signatur-liten

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!