Fortsätt till huvudinnehåll

Door sign

Min son har äntligen fått ett eget rum efter att ha delat rum med sin lillasyster. Självklart skulle han ha en cool dörrskylt och han älskar Star Wars-figurerna just nu. Vi hittade en snygg bild på R2D2 som jag gjorde om till en skärfil till Cameon (använd trace-funktionen, enklast och bäst blir det om bilden är enbart svart och vit) och så laddade jag hem några fina gratis typsnitt från nätet.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

My son has finally got his own room after sharing room with his little sister. He wanted a cool sign for his door and he loves the Star Wars characters right now. We found a cool picture of R2D2 and I made it into a cut file for the Cameo (used the trace function, it’s easiest if the picture is black and white), I also downloaded some free fonts online.

IMG_7654

Jag skar ut bilden ur svart vinyl och förde över till dörren med transferplast. Vi blev båda väldigt nöjda. Om ni undrar varför skylten är på insidan av dörren så är det av två skäl. Dörren är aldrig stängd under dagtid och skulle jag sätta den på utsidan så syns den inte. Den andra anledningen är att av någon anledning så är utsidan av dörren träfärgad och det är ju inte lika snyggt med en träfärgad R2D2. ;)

-----------------------------------------------------------------------------------------------

I cut the picture out of black vinyl and transfered it to the door with a plastic transfer sheet. We were both very happy with the result. If you wonder why the sign is on the inside of the door there are two reasons for that. The door is never shut during the daytime and it wouldn’t show if it was on the other side. And for some reason the outside of the door is wood colored and R2D2 wouldn’t look as good if he was made out of wood ;) .

IMG_7651

Närbild på dekoren. Jag älskar att skära ur vinyl, har du en Cameo hemma och har aldrig testat så gör det! Det är inte svårt och blir riktigt snyggt!

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Here is a close up picture of the decor. I love making home decor with vinyl, if you have a Cameo and haven’t tried yet you really shold! It’s not hard and the result looks great!

Material/Supplies:

  • Silhouette Cameo
  • Vinyl
  • Transfer sheet
  • Silhouette rensnings verktyg/hook
  • Silhouette skrapa/scraper
  • Silhouette spakel/Spatula Tool

Maya-Isaksson-signatur-liten

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!