Fortsätt till huvudinnehåll

Breakfast


Här kommer en layout som bara andas nostalgi för mig. I julas när vi var hemma hos min mamma så drack vi vårt frukost-te ur dessa underbara glaskoppar från 70-talet. Det var precis som i min barndom. Och självklart hade ägget sin plats i äggkoppen ur samma serie. :) 

Som av en händelse hade jag fått den sprillans nya serien Hipster från Basic Grey, en serie som passar perfekt med sitt utseende som inspirerats från 60-70talet.

Ha en riktigt härlig dag!

************

Here is a layout that just breathe nostaligia. Last christmas, when we was at my mothers house, we had breakfast with this lovely teacups in glass from the 70's. Just as we did whenn I was a kid. And of course there was a little cup for the egg as well. :)

And what could be better than this new and lovely papers from Basic Grey's Hipster? Created with inspiration from the 60's and 70's. 

Have a really nice day!


  Material:
Bazzill Classic Classic Kraft T9-960
Basic Grey Hipster Underground hip-4091
Basic Grey Hipster Vintage hip-4098
Basic Grey Hipster Stickers hip-4103
Basic Grey Hipster Stickers hip-4104
Prima Marketing Flowers Soubrette 561628
Prima Marketing Flowers Poppies&Peonies 922306
Prima Marketing Peonies Collection Stencils Mask 12*12
Marianne Design Paper Roses English rose RB2201
Marianne Design Berries Off White JU0861
Marianne Design Berries Red JU0859
Spellbinders Shapeabilities Floral Doily Motifs S5-041


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!