söndag 6 januari 2013

Scrapkalender

Jag har ofta problem att hålla ordning på mitt scrappande. När var sista dagen för den där utmaningen och när skulle jag ha klart mitt DT-alster? Det finns inte en chans för mig att hålla allt i huvudet så när jag såg att Svensk Scrapbooking hade en utmaning där man skulle altra en kalender så tänkte jag att nu ska jag få ordning på detta.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
I have some trouble keeping track of my scrapbooking. When was the last entry date for that challenge and when was my DT-creation supposed to be done? There isn’t a chance for me to keep it all in my head and when I saw that Svensk Scrapbooking had a challenge to alter a calendar I saw my chance to get it all under control.
IMG_7278liten
Jag byggde min kalender från grunden och utgick från en skärfil som jag hittade i Silhoette Studios onlineshop. Jag skar ut månadsavdelare och kastade mig över mina 6x6-block att lägga bakom. De är perfekta för mindre projekt eftersom de har mindre mönster. Visst blev det snyggt???
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
I made my calendar from scratch and started out with a cut-file from the Silhouette online store. I cut out dividers for each month and backed them with patterned papers from 6x6 paper pads. They are perfect for smaller projects since they have smaller patterns. I think it turned out great, don’t you?
kalenderkolage
Själva sidorna skar jag ut i vanligt skrivarpapper och här var det toppenbra att använda Cutterpeden som kan skära en rätt stor bunt papper på en gång. Sen stämplade jag veckonummer på alla sidorna och där kan jag skriva in vilka dagar allt ska vara färdigt. Om man vill spara tid kan man skriva ut sidorna och även skriva in datumen men jag ville göra allt för hand även om det tog lite tid. Längst bak i boken har jag några sidor för anteckningar också.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
I cut out the pages from printer paper, I recommed using the Cutterpede for this since you can cut multiple pages at once to save a lot of time. I stamped the weeks on all pages and under it I can write in all my deadlines. If you want to save some time you can print out pages with all the dates and weeks but I wanted to do it by hand even if it took some time. At the back of my book there are some pages for notes too.
IMG_7281liten
Jag blev väldigt nöjd med min kalender, nu är det bara att fylla den med roligheter. Som en bonus har jag sedan kvar hela scrapåret samlat på ett ställe om jag sen vill kika på vad jag gjort i efterhand.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
I’m really happy with my calendar, now I just have to fill it with fun stuff. As a bonus I have my whole scrap-year in one place if I want to go back and see what I’ve made.
Material/Supplies:
 • Silhouette Cameo
 • Bazzil Basic Cardstock White
 • Basic Grey Mini Alpha Stickers White
 • Basic Grey Chipboard Alpha
 • Basic Grey Lucille Shift
 • Basic Grey Lucille Indigo Ink
 • Martha Stewart Crafts Adhesive Gel With Brush
 • Martha Stewart Crafts Glue Pen Dual Action Fine Tip
 • Martha Stewart Crafts Screw Punch
 • My Minds Eye On The Bright Side 6x6 Designer Paper Pad
 • My Minds Eye Playdate 6x6 Designer Paper Pad
 • Echo Park Everyday Eclectic 6x6 Paper Pad
 • Prima Zephyr Collection Journaling Notecards Set
 • Bazzil Basic Papers Beach House Mini Prints
Privat material/Private Supplies:
 • Chipboarddekoration/chipboard embellishment
 • Chipboard
 • Washitape
 • Binding Rings
 • Stämplar
Maya-Isaksson-signatur-liten

2 kommentarer:

 1. Snyggt och praktiskt! Jag måste nog göra något liknande, för jag har också jättesvårt att komma ihåg jag med! :)

  SvaraRadera

Besökare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...