Fortsätt till huvudinnehåll

Happy Day!

Halloj!
I skrivandets stund pågår CHA mässan för fullt, och jag hoppas förstås att det kommer hem määngder av härliga scrap-grejer framöver att leka med. Jag har spanat runt och det finns många härliga produkter på kommande, tex från en av mina favoriter My Minds Eye.
Men medan jag väntar på alla nyheter så har jag lekt med de kollektioner som kom ut på förra mässan.

Den här gången blev det en LO om mina barn och deras första tur med slalomskidor.

Hi!
When I´m writing this blog post, the CHA convent  is up and running. I cant wait to get my hands on some of the new stuff, f.ex I´m longing for all the new My Minds Eye products.

Well as I´m waiting for the new stuff I created with the goodies I´have stashed in my craft room.
This time I scrapped a page about my kids first time in the slopes.


För att skapa dimension på mina LO´s försker jag att jobba i lager, och leka med olika dimensioner och material. På den här LO´n har jag tex använt mig av lager av rub-ons, mönstrade papper, flairs och brads i olika storlekar. Min flair-stora knapp, har jag monterat med distanskuddar, likaså den bakomliggande tagen. bradsen har jag fäst direkt på basen, som sedan är monterad med distanskuddar på själva cardstocken.
Genom att också leka med färger som ligger i triad eller tetrad mot varandra, (triad är triangel, tetrad en rektangel eller kvadrat) kan man tillsammans med svart och vitt skapa effekter och djup utan att för den skull bygga på höjden.

To create dimension on my pages I love to work in layers and play with different materials and colors.
On this page I have used f.ex flairs, brads, and different colored papers together with some 3D dots.
By playing with colors that is eighter in tetrad or triad with each other together with black and white you can trick the eye to believe its more dimension there, than it actually is.


Färger i triad  med varandra/ Colour in triad


Färger i tetrad med varandra/colour in tetradMaterials used:
Bazzil Basics-Kraft T9-960
MME- The sweetest thing Tangerine- 6" designer pad ST1001
My minds Eye Miss Caroline 6" -designer pad MC0191
My Minds EyeThe sweetest thing Tangerine- "Together" ST1029
My Minds Eye- bluebell Label stickers ST1062
My Minds Eye Indie Chic- decorative brads IC0103
My Minds Eye-Tangerine Chipboard element  ST1009
My Minds eye- Bluebell stickers ST1083
Artemio S star VIHCP136
Martha Stewart pen set M269025
Scrapbook adhesives- Foam Squares Variety pack 01614-10

Private:
Rubon
overlay
Flair
Kommentarer

  1. STILIG!! :) Herlig LO, og flotte dimensjoner! Og farger ikke minst!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!