Fortsätt till huvudinnehåll

Spinning Pop Up Card

För många år sen gjorde jag ganska många Pop Up kort. Vet inte vad det är, men det tilltalar mig när det blir liv och rörelse i kortet. Det finns en kvinna vid namn Karen Burniston som gör de mest fantastiska Pop Up kort och det är där jag fann inspirationen till detta kort.
************
Many years ago I made quite a few Pop Up card. Do not know what it is, but it appeals to me when it gets hustle and bustle of the card. There is a woman named Karen Burniston that makes the most amazing Pop Up cards, and that's where I found the inspiration for this card.
När kortet öppnas rullas dessa sidoelement ut åt sidan. Riktigt häftig effekt som är svår att visa med foton:)
************
When the card is opened these side elements rolls out to the side. Really cool effect that is difficult to demonstrate with photos :)
De flesta dekorationer kommer från K&Company.
************
Most decorations from K & Company.

I genomskärning. Använde en Spellbinders die för att göra själva pop up effekten.
************
In sectional. Used a Spellbinders die to make the pop-up effect.

Material/Supplies:

Bazzill paper - White
Maja Design - Christmas paper
Spellbinders Nestabilities - Labels Twenty Eight for the pop up effect
MS - Papertrimmer
MS - Mini scoring board
MS - Modern festive twine
MS - Permanent glue
DODZ - Glue Dots 6 mm
K&Company - Snow globe stickers
K&Company - Tag die-cut stickers
Zig pen - 005
MD - Charm

Private:
OH paper
Small snowflake


Önskar er en trevlig 1:a advent imorgon.

Ha det bra!/Take care!

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!