Fortsätt till huvudinnehåll

Punched out garlands

För ett jätteenkelt projekt såhär dagen före julafton så behöver du bara en stans, fint papper och en symaskin. Om du känner dig ambitiös så skadar det inte med lite glitter.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

For a super easy project this day before Christmas all you need is a punch, some nice paper and a sewing machine. Also, if you feel ambitious, add glitter. Easy, right? IMG_7170liten

Jag stansade ut snöflingor ur vellum, men du kan såklart använda valfri punch och papper. Att puncha cirklar ur dubbelsidigt mönstrat papper blir fint. Jag använde tre stansade snöflingeformer för varje flinga. Jag ordnade dem i en prydlig hög och sydde genom mitten. Dra sedan flingan bakåt så att tråden dras ut men utan att klippa av den börjar du sy i nästa flinga. När jag var klar så vek jag ut snöflingorna så att det blev en tredimensionell flinga.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

I punched out snowflakes from Vellum but you can use any paper and punch. Circles from double sided pattern papers are cute to use. For my garland I added three punched out shapes for each snowflake, bunched it toghether and sewed across the middle, then pull out some thread without cutting it and sew through the next shape. After I was done adding shapes I folded the snowflakes out to make it dimensional.

IMG_7164liten

Jag använde också en limpenna för att fästa glitter på topparna av snöflingan. Var varnad, detta kraver en hel del tålamod om du använder vellum och en väldigt intrikat form. Det tog mig en evighet och nu är mitt scraprum väl-glittrat, väldigt juligt.

Ha nu en underbar jul och se till få lite tid över till att skapa något.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

I also used a glue pen and added glitter, be warned though, this takes some patience using vellum since it’s flimsy and the snowflakes had a lot of points to add glitter to. It took forever and the scrap room still glitters. Very Christmas-like.

Have a wonderful Christmas and make sure to take some time to create something.

Material/Supplies:

  • Martha Stewart Crafts Himalayan Snowflake Large Punch
  • Martha Stewart Crafts Glue Pen Dual Action Fine Tip
  • Silhouette Glitter Pulver

Privat material/Private supplies:

  • Vellum
  • Symaskin/Sewing Machine

Maya-Isaksson-signatur-liten

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!