Fortsätt till huvudinnehåll

Prima Press Alphabet Tutorial

Idag tänkte jag visa er lite om Prima Marketings stämplar Prima Press. Det finns tre olika typsnitt plus ett set med siffror. Dessa kan du mixa och blanda som du vill tillsammans med handtaget som följer med. Eftersom varje typsnitt innehåller fler än en bokstav av varje sort så kan man skriva flera ord samtidigt. Jag hade tänkt mig att skriva God Jul och sedan göra Tiny Alphas av dem.

*******

Today it's time to show you a tutorial that I made for Prima Press Stamps and how I make tiny Alphas with them. There are three different fonts and a set of numbers. Each font contains several of the same letter so it's possible to create more than one word at the time.


Leta reda på dina utvalda bokstäver och lägg upp dem så att du ser vad som står.

*******

Fint your letters and put them in order to easy make your word.


Sätt fast dem på handtaget.

*******

Put them on the handle in the correct order.


Så här ser det ut när man är färdig med sitt ord.

*******

This is how it looks like with the complete word. God Jul means Merry Christmas in swedish.


Färga in ordet med valfri stämpeldyna.

*******

Ink your stamps.


Välj ut ditt papper som du vill stämpla på. Antingen direkt på ditt alster eller som i mitt fall, på cardstock eftersom jag ska göra små stickers av dem.

*******

Choose the paper that you want to use. Stamp either directly to your project or like me, use a cardstock in a nice color.Jag har stämplat flera gånger för att få in den riktiga snitsen. Ska du stämpla direkt på ditt alster, provstämpla på enn spillbit först tills du vet hur du ska vinkla handtaget för bästa resultat.

*******

I think it's a good idea to stamp several of times to get it right. If you want to use the stamps directly to your project, stamp a couple of times on another piece of paper so you know the drill when it's time to go live.


Ta fram din sax, med fördel den bästa saxen på marknaden: Cutter Bee-saxen. Vansinnigt vass och vansinnigt bra!

*******

Take a scissor, why dont try the Cutter Bee-scissor? It's absolutely the best one! :)


Klipp emellan varje bokstav.

*******

Make a cut between each letter.


När jag klippt emellan alla så klipper jag av pappret först ovanför bokstäverna och sedan under, så att jag får alla precis i den storlek jag vill ha och alla blir lika stora.

*******

Then cut above all the letters and at the end, below all the letters. Then you have the exact size of Tiny Alphas that you want and they are all the same size.


Så där! En bunt fina stickers som jag ska använda på ett alster som jag tänker visa imorgon, välkommen tillbaka! :)

*******

Look at that! A bunch of nice Tiny Alphas that I will show you on a project tomorrow so welcome back! :)


Material kan du hitta hos Hobbyworlds återförsäljare
The material can you find at the Retailers for Hobbyworld.

Material
Cutter Bee sax EKCB01
Bazzill Basics Mono 10-1001
Prima Marketing Prima Press Alphabet #1 560843 
Prima Marketing Prima Press Alphabet #2 560850
Prima Marketing Prima Press Alphabet #3 560867 
Prima Marketing Prima Press Numbers #4 560874
Prima Marketing Prima Press Block 560836 Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!