Fortsätt till huvudinnehåll

Plum marmalade from the Castle


För ett par helger sedan så var jag bjuden på tjejmiddag hemma hos Emma. Jag är ju av den typen att jag gärna tar med mig en liten present när jag går bort och denna gång fick det bli en burk med hemkokt Plommonmarmelad, direkt från Slottets matkällare. :) Den är supergod och passar till glass, på rostat bröd, på Brie, som glaze när man grillar, i créme fraïche till tex kyckling osv. Varianterna är oändliga. :)

Jag skapade mig lite härliga japanska blommor, mycket pillrigt men vackra blev de. :)

Ha en härlig vinterdag! 

************

For a couple of weekends ago, I was at a dinner party at Emmas house. I enjoy to take something with me when I'm invited to someones place and this time I took a jar of plum marmalade, right from the pantry of The Castle. :) It's really good and fits to ice cream, at sandwiches, on Brie cheese, as glaze on the barbeque, with sour cream for chicken and so on. It's only your lack of fantasy who stops you. :)

I have made my self some japanese flowers, a little bit tricky but I like the result. :)

Have a really nice winter day!


Material
Bazzill Basics Mono Ivy 5-589
Bazzill Basics Mono Java 9-990
Bazzill Basics Mono Fawn 8-850
Spellbinders Nestabilities® Labels Four S4-190
Maja Design Walk in the Forest Sista blommorna 547
Prima Marketing Tea-Thyme Alpha Canvas Stickers 559168 
My Minds Eye Follow your heart Be Amazing Twine #FYH121
Martha Stewart Glitter Glue 24-pack 40-00011  


Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!