Fortsätt till huvudinnehåll

Hexa-flexa-card

Idag ska jag visa er en lite annorlunda kreation. Jag var till och med tvungen att göra en video för jag kan inte riktigt förklara hur kortet funkar. Det började med att min man visade mig en video om små roliga saker som heter hexaflexagoner. Jag är ju lite småtokig i hexagoner så jag tittade nyfiket på videon och ju mer jag tittade desto mer intresserad blev jag. Efter att ha testat med vanligt skrivarpapper på skoj så började jag tänka att det där borde man kunna göra ett kort av och så var jag tvungen att testa. Tänka sig, det gick! Så blev mitt hexa-flexa-kort till.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Today I’ve made a kind of strange creation. I even had to make a video to show how it works. It started with my husband showing me a video about these things called hexaflexagons. I have this weakness for hexagons and the video got me interested enough to try to make one out of printer paper. It got me thinking that you should be able to make a larger card-ish kind of hexaflexagon. I tried and it worked, behold the hexa-flexa-card.

IMG_7146liten

Grejen med hexaflexagoner är att de inte är så enkla som man tror. Här är en sida, framsidan? Dekorationerna måste vara enkla så att det går att vika som man ska.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

The thing about the hexaflexagons is that they are more complicated than they look at first glance. This is one side, the front? The decorations have to be kept quite flat to be able to fold easily.

IMG_7150liten

Här är baksidan, eller kanske framsidan?

----------------------------------------------------------------------------------------------------

This is the back, or is it the front?

IMG_7156liten

Men... Vart kommer denna sida från??? Kortet är ju platt... Klurig grej den här hexaflexagonen. För att göra den ännu klurigare så ser inte sidorna likadana ut varje gång man får fram dem. För att lättare kunna visa så gjorde jag en kortare videosnutt. Och vill ni se hur hexaflexagonen kom till så kan ni kika på videon som inspirerade mig här.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

But wait! Where did this side come from??? The hexa-flexa-card is kind of flat... This is tricky! To make it even more strange the sides does not look the same every time they apere. To show you how it works I made a short video. If you are interested in the origins of the hexaflexagon you can check out the video that inspired me here.

Jag hoppas att du vill vara med och tävla i veckans deltävling i vår decemberutmaning, tiden går ut vid midnatt och du hittar alla detaljer här. Lycka till!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

I hope you’ll take part in this weeks challenge, you have until midnight to get ready. You can find all the details here.

Material/supplies:

 • Bazzil Basics Cardstock – White
 • Echo Park Very Merry Christmas 6x6 Paper Pad
 • Echo Park This & That Christmas Element Sticker
 • Artemio motivstans 1 Circle
 • Artemio S Circle
 • Prima Rondelle Crystal Border
 • Scrapbook Adhesives MyStik™ Permanent Strips Dispenser
 • Scrapbook Adhesives Thin White 3D Foam Squares

Privat material/Private supplies:

 • Stamps
 • Ink
 • Embossing powder

Maya-Isaksson-signatur-liten

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!