Fortsätt till huvudinnehåll

Cutterpede med lillebror

Idag vill jag bara dela med mig av ett tips om mitt favoritverktyg. När jag började scrappa så köpte jag en Cutterpede pappersskärare. Detta var några år sedan och jag har fortfarande kvar den och klarar mig inte utan den. Dessutom har den fått en lillebror, en minivariant som tar mindre plats på bordet när det stora pysselkaoset breder ut sig och man bara ska skära mindre papper till kort och liknande. Jag har testat och äger andra pappersskärare men detta är den jag fortfarande använder.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

I wanted to share some info about my favourite tool today. When I started with scrapbooking some years ago I got a Cutterpede papercutter. I’ve still got it and even though I’ve tried other papercutters this is the one I like. It even got a little brother, a miniature Cutterpede perfect for when the desk space is occupied by all the chaos that magically apere while scrapbooking. It works perfectly with those smaller scraps of papers.

cutterpede1

Här är stor och liten bredvid varandra. De har varsinn arm som man fäller ut som på storebror mäter upp till fullstora cardstock. Vad är det som är så bra med denna skärare då? Jag gillar rullkniven som jag bara behövt byta en enda gång på hela tiden jag ägt min skärare och jag använder den väldigt mycket. Om bladet verkar slött, prova vända skärmattan, den vita gummigrejen som ligger under skärytan. Den går att vända på fyra sätt och jag har köpt nya en enda gång hittills. Jag tycker också om att den är lite längre än 12 inches (30,5 cm) så att fullstora mönsterpapper går att skära utan att skära bort den lilla pappersbiten där namnet och tillverkaren står tryckt innan. Du kan också skära flera papper samtidigt om du vill.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Here they are side by side, one small and one big. They both has an arm that folds out for easy measuring. What is so great with this papercutter? I love the rolling knife, I’ve only needed to change mine once in all years of using the cutter. And I cut a lot of papers! If the blade seems dull, try flipping the cutting mat under the blade and it should be as good as new again. You can flip it four ways and I’ve bought one new package of cutting mats the whole time I had mine. I also love that you can cut full sized patterned papers without cutting of the manufactorers strip first since it’s a bit longer than 12 inches. You are also able to cut more than one paper at a time.

cutterpede2

Det finns flera olika blad som man lätt byter till. Det är bara att vika ned en liten spärr i slutet av spåret som bladet sitter på och dra loss det och sen sätta dit ett nytt. Det lila är ett perforeringsblad, perfekt om du vill göra egna biljetter eller kort där man kan riva loss ett bokmärke till exempel. Det vita bladet är skärbladet och det rosa är ett superbra bigblad som inte går igenom pappret även om du trycker hårt. Bigningen blir väldigt smal och fin. Det finns även mönsterblad som scallops och andra mönster att köpa till.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

There are a lot of different blade shuttles to buy for your Cutterpede. Just flip down the little clasp at the end of the “rail” and pull out the shuttle to switch. The purple blade is for perforating. It’s great for making your own ticket strips or making cards with attatched bookmarks among other things. The white shuttle is the standard cutting blade. The pink one is for scoring, it makes perfect thin score lines that won’t rip your paper even if you press hard. There are also decorative blades like scalloped and deckeled blades to buy.

Maya-Isaksson-signatur-liten

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!