Fortsätt till huvudinnehåll

.:Spellbinders och Aspen Frost:.

Nu är det bara 5 veckor till jul! 
Hur går det med julkorten? Är de på gång? kanske ni redan är klara?
Själv är jag halvvägs genom processen att skapa julkort. 

It´s only about five weeks until Christmas.. are your christmas cards ready to be sent?
Me, I´m halfway through the process of creating cards.

Idag tänkte jag del med mig av ett litet trix så här i julkortstider, jag älskar nämligen mina spellbinders dies, och de är toppen att använda på tex julkort, och mina favoriter har många detaljer.
Problemet med sådana dies är att endel papper fastnar kvar i diesen till stor irritation, då de oftast går sönder när man vill ha dem bort därifrån.

Today I´m going to share with you a small tip using your Spellbinders dies. I love my dies, and I love those with lots of ornaments and details on them. And before I learnt this tip I was always pulling my hair since my favourite cardstock always stuck in the dies, and when I tried to get it out it broke.
The secret.. it´s spelled baking papers... 


Men jag har lärt mig ett jättefiffigt sätt som gör att jag slipper gråa hårstrån när jag stansar.. och svaret heter bakplåtspapper..

japp.. innan man stansar första gången med stansen lägger jag en bit bakplåtspapper mellan mitt cardstock och stansen, och det får sedan sitta kvar där tills det ramlar ut av sig självt, då stansar jag in ett nytt bakplåtspapper. eftersom bakplåtspappret är lätt vaxat så fastnar inte pappret utan glider lätt ut igen efter att jag stansat och embossat färdigt min dies.

Before you start punching out your detailed dies, all you have to do is to put a small piece of baking paper between the cardstock and the dies. when you are finnished all you have to do is to pop out the beautiful ornamented dies, and it works like a charm.


Här har jag använt mig av min utstansade snöflinga på ett julkort, tillsammans med Basic Grey Aspen Frost  och en av mina favoritnyanser av Bazzill Basics Cardstock.

When I made this card I used my spellbinders snowflake together with the beautiful paperline Aspen Frost and one of my favourite colours of Bazzill Basics Cardstock.Materials used:
Spellbinders- 2012 snowflake pendant
Basic Grey-Aspen Frost
Bazzil Basics- Java
My Minds Eye- The Sweetest Thing, Bluebell brads

Private stash:
Christmas sentiment
Vellum

Ha en härlig och kreativ vecka!
//KatarinaKommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!