måndag 19 november 2012

.:Spellbinders och Aspen Frost:.

Nu är det bara 5 veckor till jul! 
Hur går det med julkorten? Är de på gång? kanske ni redan är klara?
Själv är jag halvvägs genom processen att skapa julkort. 

It´s only about five weeks until Christmas.. are your christmas cards ready to be sent?
Me, I´m halfway through the process of creating cards.

Idag tänkte jag del med mig av ett litet trix så här i julkortstider, jag älskar nämligen mina spellbinders dies, och de är toppen att använda på tex julkort, och mina favoriter har många detaljer.
Problemet med sådana dies är att endel papper fastnar kvar i diesen till stor irritation, då de oftast går sönder när man vill ha dem bort därifrån.

Today I´m going to share with you a small tip using your Spellbinders dies. I love my dies, and I love those with lots of ornaments and details on them. And before I learnt this tip I was always pulling my hair since my favourite cardstock always stuck in the dies, and when I tried to get it out it broke.
The secret.. it´s spelled baking papers... 


Men jag har lärt mig ett jättefiffigt sätt som gör att jag slipper gråa hårstrån när jag stansar.. och svaret heter bakplåtspapper..

japp.. innan man stansar första gången med stansen lägger jag en bit bakplåtspapper mellan mitt cardstock och stansen, och det får sedan sitta kvar där tills det ramlar ut av sig självt, då stansar jag in ett nytt bakplåtspapper. eftersom bakplåtspappret är lätt vaxat så fastnar inte pappret utan glider lätt ut igen efter att jag stansat och embossat färdigt min dies.

Before you start punching out your detailed dies, all you have to do is to put a small piece of baking paper between the cardstock and the dies. when you are finnished all you have to do is to pop out the beautiful ornamented dies, and it works like a charm.


Här har jag använt mig av min utstansade snöflinga på ett julkort, tillsammans med Basic Grey Aspen Frost  och en av mina favoritnyanser av Bazzill Basics Cardstock.

When I made this card I used my spellbinders snowflake together with the beautiful paperline Aspen Frost and one of my favourite colours of Bazzill Basics Cardstock.Materials used:
Spellbinders- 2012 snowflake pendant
Basic Grey-Aspen Frost
Bazzil Basics- Java
My Minds Eye- The Sweetest Thing, Bluebell brads

Private stash:
Christmas sentiment
Vellum

Ha en härlig och kreativ vecka!
//KatarinaInga kommentarer:

Skicka en kommentar

Besökare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...