Fortsätt till huvudinnehåll

Serenade – A tribute to my everyday traveling
Jag pendlar till jobbet, inte varje dag, men de allra flesta arbetsdagarna. I två år har jag gjort det och jag har under den här tiden både uppskattat egentiden det ger mig – något en heltidsarbetande förälder faktiskt inte har i överflöd – och dessutom försöker jag ofta göra något konstruktivt av det!

Längs vägen tar jag ofta fotografier som gestaltar lite allt möjligt i min vardag, och detta har jag nu knutit ihop till en hyllning – en serenad – till mina resor till och från jobbet! Vad kan då passa bättre än serien ”Serenade” från Basic Grey?
----------------------
I am traveling to work, not every day, but most of them. I did this for the past two years and during this time I've been appreciating the ”me-time” I get – time a normal parent working full time don't get – and I always try to make something good out of that time so it wont be a waste.

Along the way I take pictures of everyting and nothing that symbolizes my everyday life, and tghis is what I've put together to a tribute – a serenade – to my trips back and forth to work! What could be better for making that than the collection pack ”Serenade” from Basic Grey?Använde Bazzill Basics Kraft som bas, mistade lite svart och gjorde ringar av gesso (går ju bra med vilken färg eller annat klet som helst), och sen när det torkat var det bara att köra...
----------------------
Used Bazzill Basics Kraft as a base, did some misting in black and made som circles in gesso (wold make with any kind of color or white paste), and after it all dried up I just went for it.Blommor och glödlampa från Prima Marketing.
----------------------
Flowers and light-bulb from Prima Marketing.Bokstavsstickers från Basic Grey – Serenade.
----------------------
Alpha-stickers från basic Grey – Serenade.Cykeldekoration i chipboard från Basic Grey – Serenade.
----------------------
Chipboard bicycle decoration  from Basic Grey – Serenade.


Journalingruta även den från Basic Grey – Serenade.
----------------------
Journaling sheet from Basic Grey – Serenade.

Tills vi ses igen! | Until next time!

Materiallista | Supply list | RETAILERS
 • Bazzill Basics – Classic Kraft T9-960
 • Bazzill Basics - Raven T10-1081
 • Bazzill Basics - Classic Chantilly T10-1006
 • Basic Grey - Serenade Collection Pack C-SER-3896
 • Basic Grey - Serenade Alphabet Stickers SER-3899
 • Basic Grey - Serenade Printed Chipboard SER-3907
 • Basic Grey - Serenade Snippets SER-3906
 • Prima Marketing - Flowers
 • Prima Marketing – Wooden Buttons
 • Prima Marketing - Junkyard Findings Typo Bulbs 1
 • Scrapbook Adhesives - Photo Corners Classic Style Black 01626-10Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!