Fortsätt till huvudinnehåll

.:Scrappa utan foto?:.

Halloj!
Katarina här med dagens blogginspiration..
Ibland känner jag att jag fastnar i gamla rutiner när det gäller min scrapping, allt känns lika och man hamnar i ett dött läge utan inspiration.
Då kan jag ibland försöka utmana mig själv..
Den här gången utmanade jag mig själv att scrappa utan foto..
.-.-.-.-.

Somethimes I feel like I´m not having any inspiration and it feels like everything I scrap looks the same.
Then I try to challenge myself.
This time the challenge was to scrap without a photo..


Jag gillar verkligen alla fina posters på Pinterest med budskapet Keep Calm and..... och jag bestämde mig för att göra min egen genom att blanda mina favoritfonter och figur från Silhouette... och idag delar jag med mig av min studiofil till alla Hobbyworld diggare, den kan användas av alla med en Silhouette. Du hittar filen här.

.-.-.-.-.
I love those cute pictures on Pinterest with the Keep Calm messages, and I actually made one myself with some cute fonts and a crown dies, from Silhouette, and I actually will share that studio-cuttingfile with you today. You can find it here.


Materials used:
Bazzill Basic-Thunder
Bazzill Basic-Vanilla
My Minds Eye-The sweetest thing Tangerine
K&Company-Smashpad Blanco
Basic Grey- Flair stickers Paper Cottage
Prima- Junkyard findings small typo bulbs
My Minds Eye- Wood & Chip buttons Tangerine
My Minds Eye- The sweetest thing decorative tape Bluebell
Epiphany Crafts- Star tool 25
EK-Success-Donut Chain
Silhouette
 
 
Private stash:
Vellum
thread
stamps
 
 
Ha en härlig kreativ dag!
 
 

Kommentarer

  1. this is gorgeous Kat! love the colors and the vellum. perfect saying too:)

    SvaraRadera
  2. Great idea Katarina! I often feel the same and this is a perfect solution!! Thanks for sharing!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!