Fortsätt till huvudinnehåll

Garland Punchar från EK Success


Angular Snowflake Garland Punch och Daisy Garland Punch
Kombinerad motiv- och girlangstans från EK Tools. Du kan använda motiven som du stansar ut som en vanlig motivstans men även sätta ihop de utstansade motiven till en girlang.
************
Combined motives and garland punch from EK Tools. You can use the motifs as a regular motif, but you can also put them together to make a garland.


Så här ser snöflingan ut. Mitt första projekt var att göra en girlang till en
liten gran som ska få komma fram nu till advent. 
************
 My first project was to make a garland on a small tree for christmas.

För att göra en girlang låser man fast de utstansade figurerna i varann, enl. bilden.
************
To make a garland you attached the cut-out figures to each other, see image.

Snöflingor på rad.
************
Snowflake garland.

Här har jag dekorerat med girlangen runt minigranen.
************
Here I decorated the mini Christmas tree.
Ville sen testa att göra blommor av punchen. Jag limmade 3 snöflingor på varandra.
************
Would then try to make some flowers of the punch. I glued three snowflakes on each other.
På nästa blomma böjde jag upp kanterna med ett falsben. Använde små 3D kuddar mellan de 3 lagren av punchade snöflingor. Dekorerade med en pärla från Prima.
************
On the next flower I bent up the petals with a bonefolder. Used small 3D pillows between the three layers of punchade snowflakes. Decorated with a pearl from Prima.
Den första blomman fick sig också en pärla som dekoration.
************
The first flower got also a pearl as decoration.

Denna blomma dekorerades med en knapp gjord av MS papperslera.
************
This flower was decorated with a button made ​​of MS paper clay.
På denna klippte jag bort toppen på varje utstansat blad.
************
On this one I cut off the top of each petal.

En kruka som stog i fönstret fick en gördel av girlangen.
************
A decorated pot.

Material/Supplies:
EK tools - Angular Snowflake Garland Punch
Bazzill cardstock - White
Scrapbook adhesive - 3D pillows
PM - Say it in crystals
MS - Crafters clay
MS - Frame and flourishes mold

Ha det bra!/Take care!

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!