Fortsätt till huvudinnehåll

Farsdagskort

Idag är det ju farsdag och självklart har jag gjort ett kort åt min man som råkar vara en fantastisk pappa till våra barn också.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

In Sweden we celabrate fathers day today. I’ve made a card for my husband who is a great father to our children.

IMG_7030liten

Jag har använt mig av papper från Echo Park. Ibland kan man ju stirra sig lite blind på att en pappersserie är gjord för en speciell högtid, men en del papper går ju ändå att använda året runt. Här har jag använt ett papper med hundtandsmönster från Halloweenserien Chillingsworth Manor och det funkar ju bra till ett “herrkort”.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

I’ve used papers from Echo Park for this card. Sometimes you just put away your holiday themed papers when you are done with the holiday projects. Some of them are still great for other projects, like this houndstooth pattern from the Halloween collection Chillingsworth Manor. I think it’s perfect for a masculine card.

IMG_7032-001liten

Något som jag ser överallt nu är Vellum. Jag har använt ett gammalt vellumkuvert jag hade i gömmorna och fyllt med stans-skräp och sedan sytt ihop med ett utskuret hjärta över.

Jag hoppas ni firar alla pappor i era liv idag, de behöver skämmas bort lite ibland.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

A trend right now is Vellum, I see it everywhere. I used a Vellum envelope from my stash for this card. I filled it with some of the left overs from punching out things, then I sewed it shut with a cut out heart shape on top.

I hope you celabrate all the wonderful dads in your lifes, they do need to get spoiled sometimes.

Material/supplies:

  • Basic Grey Mini Alpha Stickers White
  • Bazzil Basic Cardstock Vanilla
  • Bazzil Basic Cardstock Kraft
  • Echo Park Chillingsworth Manor Green Damask Paper
  • Echo Park For The Record 2 Documented Alpha Sticker
  • Echo Park For the Record 2 Documented Journaling Cards Paper
  • Silhouette Cameo
  • Scrapbook Adhesive 3D Foam Squares - Black, Variety Pack
  • Scrapbook Adhesives MyStik™ Permanent Strips Dispenser

Maya-Isaksson-signatur-liten

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!