Fortsätt till huvudinnehåll

Fall greetings

Följ min blogg med Bloglovin

Hösten börjar så smått övergå till vinter på de flesta ställen nu. Här i Borås där jag bor är det inte så stor skillnad på höst och vinter så jag ville gärna knåpa ihop ett sista höstkort innan vintern hittar hit också, eller i vart fall innan jag drabbas av julfeber och bara vill göra julprojekt.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
It’s more winter than fall in most places now. In Borås where I live fall and winter are kind of the same thing most years. I wanted to make a last fall card before winter reaches us here too, or at least the Christmas spirit when all I want to do are Christmas projects.
IMG_7018liten
Jag har använt mina Spellbinders för att göra ett fönsterkort men istället för att ha ett öppet fönster till insidan av kortet så gjorde jag ett fönster i Vellum som jag stämplade och embossade på. Bakom fönstret skymtar ett embossat mönster som jag färgat in lite för att det ska synas bättre. Jag älskar Spellbinders embossingfoldrar som är lite större än många av de andra märkerna, de har dessutom två olika mönster på varje folder så de är också prisvärda.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
I’ve used my Spellbinders dies to make a window card. But instead of making an open window to the inside of the card I made a window with a stamped greeting on. The window is made from Vellum and behind it you can see an embossed pattern, I’ve inked the pattern a bit to make it stand out a bit more. I love the embossing folders from Spellbinders. They are larger than most of the other brands and you get two different patterns in each folder.
IMG_7022liten
Dessa löv-dies från Spellbinders blir så himla fina när man embossar dem och färgar in det embossade utan att ta av dien först. Jag har använt papper från Maja design som passar jättebra med Bazzils cardstock i höstfärger. Det finns även papper i serien som passar perfekt i storlek och form att använda med några av Spellbindes dies.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
I love these leaves from Spellbinders. They look just perfect when you emboss them and use the die as a mask to ink the raised surfaces. I’ve been using papers from Maja design for this card, Bazzil have a lot of cardstock in fall colors that are perfect in tone for them. Also there are some papers with cut out motifs that are the perfect size and shape to use with some of the Spellbinders dies.
Material/Supplies:
 • Bazzil Basics Cardstock White
 • Bazzil Basics Cardstock Leapfrog
 • Bazzil Basics Cardstock Marigold
 • Bazzil Basics Cardstock Pinecone
 • Spellbinders M-Bossabilities™ Tweet and Twigs
 • Spellbinders Shapeabilities® Fall Foliage
 • Spellbinders Nestabilities Scalloped Labels One
 • Scrapbook Adhesives 3D Foam Squares - Black, Variety Pack
 • Scrapbook Adhesives MyStik™ Permanent Strips Dispenser
Övrigt material/Other supplies:
 • Vellum
 • Stämpeldyna/Ink pad
 • Stämpel/stamp
 • Embossingpulver/Embossing powder
 • Mönstrat papper från Maja Design/Patterned papers from Maja design
Maya-Isaksson-signatur-liten

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Silhouette Studio v.4 - vacker design och nya funktioner

Helena är en av våra nya bloggare på Silhouette Sverige . Idag har hon gjort sitt första inlägg på bloggen : Har du inte uppdaterat till Silhouette Studio v.4 än? Då är det god tid att göra det nu! Efter veckor har testning finns nu den nya versionen tillgänglig på  Silhouette Americas Software-sida  och det utlovas en hel del nya funktioner. Du behöver dock inte vara orolig att kanske just din favoritfunktion saknas – v.4 gör samma saker som v.3, det är bara lite snyggare och bättre! Se här till exempel - säg den som inte vill mötas av vacker körsbärsblom varje gång man startar programmet! Väl inne i programmet kan du gå till "Inställningar" och under "Display" välja det tema som passar just dig och din arbetsplats bäst. Föredrar du kanske att arbeta med vit bakgrund och grått tema? Bara att pröva dig fram. För att läsa hela hennes inlägg, gå till Silhouette Sverige!

Mer inspiration med silikonformar och stenciler

Med en limpistol och silikonformar gör du snabba och enkla dekorationer. Jag har visat det tidigare i detta inlägg från april  och i detta inlägg från mars. Jag har även en kort video där jag visar hur det går till. Klicka här för att komma till videon. Detta är dagens alster och med det tänker jag även tacka för mig här som DT hos Hobbyworld. Jag har bestämt mig för att avsluta mitt uppdrag efter 5 år. Jag har varit med sedan starten och det har varit många roliga år. Men nu väntar nya utmaningar. Till ramarna har jag använt silikonformar från Martha Stewart tillsammans med Vaessen limpistol . Rosorna är också en silkonform, de kommer från Mod Podge . Just dessa finns tyvärr inte i shopen, men det finns andra silkonformar att använda. Bakgrunden är gjord med en stencil från Carabelle Studio som heter Ecriture á la Plume och Modeling Paste . Allt limmades fast på kortbasen och målades med svart gesso och sen borstade jag på olika nyanser av Mica pulver. H

Snabbpysslat med decoupage

Jag gillar att plantera blommor i gamla plåtburkar, det är ett kul sätt att ge burkarna lite extra liv. I denna har det varit oliver. Den fick snabbt ett nytt utseende med decoupagepapper från Craft Consortium . Decoupage är ett roligt och enkelt sätt att snabbt få ett nytt utseende. För att burken ska tåla att stå utomhus, lackade jag den med Mod Podge Outdoor, som är ett decoupagelim . Har inte ännu planterat något i den, för det har varit för kallt. En bra pensel är ett måste och Martha Stewart har fina, mjuka penslar som ej tappar hår . Min burk fick en extra dekoration i form av en topper från Marianne Design . Denna heter Matties Wild Flower. Materiallista: Decoupagepapper Decoupagelack Pensel Tack för titten!